CHP Bahçelievler İlçe Başkanlığı 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin yüzde 35.6 olan oy oranını yaklaşık 10 puan arttırmış, yüzde 45.25 gibi bir orana çıkarak büyük başarıya imza atmıştı. O dönemde CHP Bahçelievler İlçe Başkan Vekili ve Bilişim Sorumlusu olarak görev yapan Özgür Ağbulut Çölaşan, İl Başkanları Canan Kaftancıoğlu'nun mücadele azmi ve seçim başarısının bir kadın olarak kendisini çok daha fazla motive ettiğini belirterek, yerel yönetimlerdeki düşük temsiliyet sorununa artık son vermek istediklerini belirtti.

YEREL YÖNETİM HİZMETLERİNİN EN AKTİF KULLAICILARI KADINLARDIR

Kadınların siyasi anlamda neler yapabileceğini göstermek, aynı zamanda yürütecekleri çalışmalar ile sorunları, sıkıntıları belirleyip çözümleriyle birlikte sonuçlandırarak partisinin kadın üye sayısını arttırmak istediğini belirten CHP Bahçelievler Kadın Kolu Başkan Adayı olan Özgür Ağbulut Çölaşan, gündelik hayatta yerel yönetimlerin sunduğu hizmetlerin en aktif kullanıcılarının da kadınlar olduğunu belirtti. Mahalleleri, komşuları ve yaşadıkları çevre ile özel bağlar kuran kadınların yaşadıkları çevrenin nabzını en yakından tutan ve ihtiyaçlarının neler olduğunu en iyi tespit eden kesim olduğunu belirtti.

Gündelik hayatlarında elektrik, su ve doğalgazı kullanarak ev işlerini yapan, ulaşım hizmetleriyle ev alışverişi yapıp evine dönen, çocuklarını okula da, parka da götürüp getirenin kadın olduğunu belirten Ağbulut, yerel yönetimlerin kadınlar için öneminin tartışılmayacağını belirterek, CHP bayrağını daha ileriye taşımak ve kadınların toplumsal haklarını savunmak için aday olduğunu söyledi.

ÖZGÜR AĞBULUT ÇÖLAŞAN KİMDİR?

1978 İstanbul doğumlu olan Özgür Ağbulut Çölaşan, evli ve Ata Toprak adında bir çocuk annesi. Uludağ Üniversitesi İthalat İhracat, Anadolu Üniversitesi İktisat ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunu olarak Gümrük Müşaviri olan Ağbulut Çölaşan,  özel bir şirkette yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri olarak meslek hayatımı sürdürmekte.

CHP kökenli bir ailenin ferdi olarak 2006 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan Özgür Ağbulut Çölaşan, 2009-2011 yılları arasında İlçe Kadın Kolu Başkanlığı, 2015-2018 yılları arasında İlçe Bilişim Sorumlusu, 2018 - 2019 yılları arasında da İlçe Başkan Vekili ve Bilişim Sorumlusu olarak parti görevlerinde bulunan Özgür Ağbulut Çölaşan, birçok demokratik ve sivil toplum örgütünde de çeşitli görevlerde aktif görev aldı.

Editör: Haber Merkezi