İstanbul Sultangazi’de doğup, büyüyen ama gittiği her yerde Ağrılı olduğunu ve bununla gurur duyduğunu dile getiren ünlü radyocu, Sultangazi meclis üyesi ve Sultangazi Ağrılılar Dernek Başkanı Umut Öztürk ile bir araya geldik. Yaptığımız söyleşi sırasında Ağrılı hemşehrilerine seslenen Öztürk, ‘’Burada her zaman bir kardeşleri var, bunu unutmasınlar’’ dedi.


Aslen Ağrı Eleşkirtli olan Öztürk,  akademik eğitimini iktisat ve sosyoloji olmak üzere iki farklı lisans ile tamamladı. Daha sonra psikoloji üzerine yüksek lisans yapan Öztürk, doktorasını ise medya ve iletişim üzerine yaptı. 21 yıldır radyo ve televizyonlarda program yapan Öztürk şuan hem Sultangazi Meclis Üyeliği ve Belediye Başkanı Basın Danışmanlığı yapıyor hemde Sultangazi Ağrılılar Dernek Başkanlığını yürütüyor. 


ŞİMDİ UMUDUN ZAMANI
Her akşam saat 22’de radyo programı yapmaya devam ettiğini belirten Öztürk, ‘’Şimdi Umudun Zamanı isimli bir kitabım var. Hayatımızda pozitif iletişim üzerine bir kitap olan ikinci kitabımda şuanda hazır ve baskıda. Alanım psikoloji ve iletişim olunca mesleki anlamda böyle uygulamalarım oluyor. Yıllardır siyasetin içindeyim. Fazilet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım. Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde 3 dönem ilçe başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Şuan da Sultangazi’de Belediye Meclis Üyesiyim. İlk dönemde de kurucu mecliste vardım.  Aynı zamanda Sultangazi Belediye Başkanı’nın basın ve iletişim danışmanlığını yapıyorum. İşimiz iletişim ve medya olunca böyle bir görevimiz var. Ve Sultangazi Ağrılılar Dernek Başkanıyım. İnsanlığa faydalı birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda da ekstra görevlerim var. Halihazırda gündüz mesaimizi belediye içinde devam ettirirken, akşam ise radyo programıma devam ediyorum. Burada istediğimiz İstanbul’da yaşayan kendi coğrafyamızdan kıymetli hemşehrilerimiz var. Sultangazi’de de yoğun bir Ağrılı nufüs var. Bulunduğumuz şehirdeki hemşehrilerimize ve komşularımıza hizmet etme telaşındayız. Onlar için burada olduğumuzu bilmelerini, burada kendilerinden bir kardeşlerinin olduğunu unutmamalarını isterim’’ dedi.


ENERJİMİZİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN HARCAYALIM
Aynı zamanda birçok üniversite de eğitim verdiğini anlatan Öztürk, ‘’Söyleşilere katılıp, panellerde üniversite öğrencileri ile buluşuyorum. Sunum ve etkinliklere katılarak bilgimizi ve tecrübemizi yeni genç kardeşlerimize aktarmak adına gayret gösteriyoruz. Ve diyoruz ki, ‘’İnsan isterse kendini geliştirip, özgür iradeyle beraber topluma faydalı birer birey haline dönüşebilir. Enerjimizi, fikrimizi, bilgimizi, zekamızı bu yönde ilerletelim. Gerçekten uzlaşı dilinde ve bu hareket ekseninde davranmalıyız. Meclis konuşmalarımda da bunu söyleyip, paylaşıyorum. Birçok medya arkadaşımızda bunu yayınladı zaten. Diyoruz ki,  ‘’Seçimlerde doğrudur, siyasi irade, anayasal düzende, demokraside var. Mutlaka partilerinize, iradenize saygı duyuyoruz ama gelin ayrıştıran değil, kıran döken değil bir arada olalım.’’ Ortak fikirlerde buluşmaya devam edelim.

Enerjimizi bunun için harcayalım. Sonuçta bizim küçük öznel cümlemiz ‘’Sultangazi Sultangaziliyiz’’ yani İstanbulluyuz, Türkiyeliyiz, Ağrılıyız. Ben Ağrılıyım, sen Kastamonulusun, öbür arkadaşımız Manisalı, Urfalı... Sonuç olarak farklı coğrafyalardan arkadaşlarımızın yaşadığı bir metropoldeyiz ve bu kentte bir ve beraber olma kültürünü yansıtıyoruz.Hayatımızda her zaman umutlu olan ve Allah’ımıza şükreden bir yapıda olmalıyız. Gençlerimize diyoruz ki, ‘Hiç bir sokak çıkmaz değil, asla karamsar ve umutsuz olma. Mücadele et, gayretini göster ve tevekkül et Allah’a. Allah ne derse o olur’’ diye konuştu.


Tolga ÖZDEMİR

Editör: Haber Merkezi