“Birlik olunca, kuvvet oluyor” diyerek, Rumelili hemşehrilerine kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yasin Akdere, çocukluk yıllarından bu güne kendisini yanlız bırakmayan geçmiş dönem belediye meclis üyesi olan CHP’li Serdal Kılavuz’a da ayrıca teşekkür etti.

Tanıtım videosu ile sadece beyaz eşya değil, dünyanın en büyük otomobil yan sanayi tedarikçisi olan Bosch'u anlatan Türkiye Ortadoğu, Hükümet ve Dış İlişkiler Direktörü Yasin Akdere, “İyi bir gelecek ve yaşam için teknoloji bizim” dedi.
Dünyada 390 bin çalışanı ile, 2015 e kadar sadece Türkiye de, şimdilerde ise Ortadoğu bölgesininde de faliyetlerini gösterdiklerini söyleyen Akdere, geçtiğimiz yıl Bosch olarak Türkiye’ye 220 Milyon Euro yatırım yapıldığının altını çizdi.
Dünya da ciddi bir rekabet ve gelişimin olduğunu, tüketicinin de artık bilinçli ve özel ürünler istediğini ifade eden Yasin Akdere, gelecekte iş adamlarını ve iş dünyasını bekleyen zorlukları anlattı. “Pozisyonlarımızı yeniden değerlendirmek zorundayız” diyerek konuşmasını sürdüren Akdere, akıllı ev aletleri, akıllı evler, şehirler, sürücüsüz otomobiller ve kısacası bir ev ortamından, otomobile, şehre ve üretime kadar her alanı yeniden dizayn eden mobilite çözümlerini, Bosch grubunun bir numaralı faaliyet alanını oluşturduğunu söyledi.

Rumelili İş Adamlarına “Yaptığımız işi 3-5 sene sonra isteyen, talep eden olacakmı diye iyi düşünmek lazım. Her şey akıllı olurken, bizimde akıllı olmamız ve yeni bir işe atılırken iyi hesaplamamız lazım” diyerek devam eden Yasin Akdere, “Doğru yere, doğru işe yatırım yapmamız ve sanayi devrimini görmemiz lazım. Hayatın içindeyiz. Teknolojiye hep birlikte yöne vermeliyiz. Ülke olarak geri kalmamak için sanayi ve teknoloji devrimini iyi özümseyip, pozisyonlarımızı yeniden değerlendirmeliyiz” dedi.



Bosch Türkiye Ortadoğu, Hükümet ve Dış İlişkiler Direktörü Yasin Akdere, RUYİAD Başkanı Cavit Ganiç’e ev sahipliği için teşekkür etti, karşılıklı fikir alış verişinde bulunmak, çözüm odaklı önerilerle hep birlikte çalışmak için Küçükyalı’da bulunan merkez müdürlük binalarında bir toplantı yapma teklifi etti. Yaptıkları bu verimli bilgi alışverişinden dolayı memnuniyetini dile getiren Ganiç, en kısa zamanda yapacakları organizasyonla kendilerini ziyaret edeceklerini söyledi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi