Bilindiği gibi İstanbul- Kocaeli hattında yaşanan ve flimleri aratmayan olayda, dolandırıcı F.F.G internet ortamında traktörünü kiraya veren Zekeriya Karaali’ye ulaşarak, ‘Ben Kocaeli’de faaliyet gösteren özel bir firmanın müteahhitiyim.Gebze Belediyesi ile ortak hazırladığımız proje kapsamında traktörün ile beraber seninle çalışmak istiyoruz” dedi. Karaali, F.F.G’nin önerisi üzerine traktörü ile beraber Gebze’ye gitti. Hazırladığı sahte sözleşme ile Karaali ile anlaşan F.F.G daha sonrasında tarktörü çalarak kayıplara karıştı.

Traktörünün çalındığını anlayan Zekeriya Karaali ise  F.F.G ile yaptığı sözleşme üzerinde bulunan şirket kaşesine baktı. Sözleşme üzerinde kaşesi bulunan ANKA Dekor İnşaat firmasına giden Karaali, firma yetkililerinin, “Burada F.F.G isimli biri çalışmıyor” sözleri üzerine dolandırıldığını anladı ve derhal emniyet güçlerine suç duyurusunda bulundu.

11 BİN TL PARA İSTEMİŞTİ

‘Ekmek teknem’ dediği traktörünü bulmak için amansız bir hukuk mücadelesine başlayan Zekeriya Karaali’nin çalmadığı kapı, gitmediği devlet kurumu kalmadı. Dolandırıcı F.F.G’nin traktörünü Kocaeli Gölcük’te bulunan Yaman Rant A Car sahibi C.B’ye sattığını öğrenen Karaali, soluğu C.B’nin yanında aldı. Ancak C.B. Karaali’ye, traktörü satın almak için 11 bin TL ödediğini, 11 bin TL aldığı taktirde traktörü teslim edebileceğini söyledi. C.B ile yaptığı görüşmesinden sonuç alamayan Karaali, Gebze ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcılıklarına F.F.G ve C.B hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘TRAKTÖRÜ GERİ VERECEĞİM’ DEMİŞTİ

Traktörünü geri almak için Kocaeli’yi karış karış gezen Karaali, en son traktörünün Bursa’ya bağlı Mecidiyeköyü’nde olduğunu öğrendi. Mecidiyeköyü’ne giden Karaali, önce traktörü Gebze Belediyesi inşaat alanına indiren M.Ö isimli şoförü buldu. Onun verdiği bilgiler ışığında traktörün C.B. ‘de olduğunu anlayan Karaali, köylüler ile beraber köy camisinin avlusunda C.B’yi bekledi. Herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için Jandarma ekiplerini de bölgeye çağıran Karaali, Jandarma nezaretinde konuştuğu C.B’den traktörünü istedi. C.B ise yine aynı cevabı vererek 11 bin TL para istedi. Geçmişinde çeşitli suçlara bulaşmış olan ve hâlen denetimli serbestliği olan ve şehir dışına çıkması yasak olan C.B. Jandarma ekiplerinin sorgusu sonucunda, “Tamam, traktörü getireceğim. Yarın Gölcük emniyetinin önüne bırakacağım” dedi.

Mecidiyeköyü’nde söylediği sözlerin aksine traktörü geri getirmeyen C.B’nin Karaali ile yaptığı konuşmasında, “F.F.G’den paramı geri almadan traktörü geri vermeyeceğim. Gerekirse yakarım” dediği öğrenilirken, C.B’nin daha önce savcılıkta verdiği ifade de traktörün kendisinde olmadığını söylediği ortaya çıkmıştı.

‘BENİ YANLIŞ BİLGİLENDİRDİLER’

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen yürüttüğü hukuk mücadelesinden vazgeçmeyen Zekeriya Karaali, traktörüne kavuşacağı günü heyecanla beklerken, kendisini dolandıran F.F.G’nin Gebze Emniyeti’nin başarılı takibi sayesinde yakalandığı öğrenildi. Emniyette verdiği ifade de suçunu itiraf eden F.F.G’nin Karali’den özür dileyerek, “Benden seni dolandırmamı istediler. Bana, senin 10-15 kamyonunun, çifliğinin olduğunu söylediler ve traktörün  peşine dahi düşmeyeceğini söylediler. Seni dolandırdaktan sonra gördüm ki senin traktöründen başka bir malın yokmuş” dediği bilgisine ulaşıldı.

‘SANA YENİ ARAÇ GETİRECEKTİM’

F.F.G’nin ayrıca verdiği ifade de traktörü Rant A Car sahini C.B’ye sattığını, C.B’den ilk ödemeyi aldıktan sonra traktörü kamyona yükleyerek götürdüğünü, kamyonu kullanan kişinin ise arkadaşı M.Ö olduğun söyledi. Traktörü Kurtboğazı mevkiine götürdüklerini söyleyen dolandırıcı F.F.G, C.B. M.Ö ve Ş.İ’nin traktörün nerede olduğunu bildiklerini söyledi. Traktör sahibi Zekeriya Karaali ile emniyette karşılaşan F.F.G, Karaali’ye, “Zeki amca kusura bakma, senin durumunu bilseydim traktörünü çalmazdım. Beni yanlış bilgilendirdiler. Ama seni, benden çok C.B. mağdur etti. Yakalanmasaydım bir haftaya kadar aynı yöntemle bir başka binek aracı çalıp, sana getirecektim” dedi.

‘MÜCADELEM DEVAM EDECEK’

Sorgusu süren F.F.G’nin ardından gazetemize konuşan Zekeriya Karaali ise, “Traktörüm benim ekmek teknem. Onun sayesinde evime ekmek götürüyorum. Çalındığından beri perişan oldum. Ama asla mücadeleyi bırakmadım. F.F.G’nin yakalanması beni çok sevindirdi. Dilerim en yakın zamanda diğer suçlularda yakalanır ve adalet önünde hesap verir” ifadelerini kullandı.

Bilal ÇIĞRIM / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi