YA ELEMAN, YA ÖDENEK DESTEĞİ 

“Biz PTT’nin posta memurları değiliz” diyerek geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yapan TÜMFED Başkanı Selami Aykut, devletin kendilerine bu iş için ödenek ayırmasını ya da eleman desteği vermesini istediklerini ifade ederek, “Şu an İstanbul’daki muhtarlarımızın en büyük sorunu posta tebligatlarıyla ilgili. Postacılarımız binaya giriyor, kapıyı çalıyor, beşinci kata çıkmayı kendisine zulüm olarak görüyor ve çıkmıyor. Dış kapıya haber kâğıdını bırakıyor ve evrakı da getirip muhtara teslim ediyor. Vatandaşın icradan dairesinin satışa çıktığından haberi olması gerekirken posta memuru o tebligatı getirip muhtarlığa bırakıyor ve vatandaşın bundan haberi olmuyor. Vatandaş ‘Haberim yok’ diyor, onlar da ‘Nasıl haberin yok, biz tebligatı muhtara bıraktık’ diyor. Sonra o vatandaş da gelip muhtara her türlü hakarette bulunuyor. Vatandaşa trafik cezaları geliyor. Vatandaş tebligattan haberi olmadığı için cezayı erkenden ödeme şansını yitiriyor. Burada muhtarla vatandaş karşı karşıya geliyor” dedi.

TEBLİGATLARI ALMAYACAKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

1-10 Şubat tarihlerinde tebligatları posta elemanlarından almayacaklarını açıklayan Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut’un bu çağrısına, PTT Genel Müdürü Hakan Gülten cevap verdi.

Sirkeci Postanesi’nde Selami Aykut başkanlığında diğer muhtarlarla bir araya gelen PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, muhtarlardan konuyla ilgili görüş ve önerilerini aldı.

MUHTARLAR VE PTT GÖREVLİLERİNDEN OLUŞAN BİR KOMİSYON KURULACAK

Muhtarlar ve PTT görevlilerinden oluşturulacak bir komisyonla, mağdur olan vatandaşların da, muhtarların da sıkıntılarını düzeltme yoluna gidileceği sözünü PTT Genel Müdürü Hakan Gülten’den alan Selami Aykut, TÜMFED Yönetim Kurulu olarak 1-10 Şubat tarihleri arasında tebligatları almama uygulamasını durdurma kararı aldıklarını söyledi. Çalışmaları takip edeceklerini ve konuyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam Gazetesi

Editör: Haber Merkezi