Geçtiğimiz günlerde Milletvekilleri Ali Şeker ve Garo Paylan’nın katılımı ile Bakırköy Kent Savunması bileşenleri olarak, Çevre Bakanı ile yaptıkları görüşme de, toplanan 30 bin imzayı teslim ettiklerini ve yapılan plana itirazlarını ve gerekçelerini anlattıklarını söyledi.

Hastane alanının korunma ve savunma mücadelesi doğrultusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile yapılan toplantı sonucunda:  Bakan Özhaseki’nin bakanlık bürokratlarına talimat verdiğini ve süreci kendileriyle birlikte takip edeceğinin bilgisini aldıklarını söyledi. Özhaseki ile yapılan bu görüşmeyi ve verilen sözleri önemsediklerini ifade eden Fazlıoğlu, bu yaklaşımı Bakırköy halkının bu alana sahip çıkma mücadelesinin kazanımı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Beklentilerinin yeni imar planının gerçekleşmesi, bölgenin tarihi ve doğal dokusunun korunarak kamusal sağlık hizmetlerinden İstanbul halkının yararlanmaya devam etmesi olarak özetleyen Fazlıoğlu, basın açıklamasına katılanlara teşekkür etti.

Mimarlar Odası toplantı salonunda yapılan basın açıklamasına katılan CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Şükrü Aydın, bu alandaki emsalin 1 olduğunu ve sonrasında yapılacak inşaatta da 1 olarak kalmasının büyük önem taşıdığını belirterek, ayrıntı gibi görünen emsali takip etmeleri gerektiğini belirtti. “Emsal artarsa, yapılacak inşaat alanı artar, buna dikkat etmeliyiz” dedi.

Daha sonra söz alan CHP İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Bakırköy Kent Savunması’nın bu kazanımından sonra, bu moralle yapacağı başka alanlardaki çalışmalarının da olacağını ve önümüzdeki süreçte, farklı bir statüde STK olarak Kaymakamlığın dahi kabul edeceği bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi. “BKS, ilçesiyle ve kentiyle ilgili kararlarda başvurulacak bir merci olması gerekir” önerisinde bulundu.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi