Bakırköy Ataköy sahilinde yapımına devam eden Kuzu Grubu’na ait Sea Pearl rezidansın ruhsatı İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.
Mahkemenin gerekçeli kararına göre yaklaşık yüzde 50 oranında fazla inşaat hakkı tanındığını ve yapılmakta olan inşaatların anayasa, İmar Kanunu ve Kıyı Kanunu’yla öngörülen düzenlemelere aykırı olduğunu belirtti.



NE OLMUŞTU?

2008 yılında TOKİ Ataköy sahilinde yaklaşık 125 bin metrekare araziyi 850 milyon TL’ye Sinpaş-Eksim Holding ortaklığına satılmıştı. Daha sonra bu ortaklığa Katar’ın TOKİ’si olarak bilinen ve dünyanın pek çok yerinde yatırımları bulunan Qatari Diar ile Kuzu Grubu ortak oldu.
Sekiz ayrı blok ve bir otelden oluşan projede 68 bin metrekare yeşil alan olacağı belirtilmiş, geri kalan alanda ise rezidanslar, alışveriş konakları, sağlık tesisleri, kafeler, yat kulübü, marina ve eğlence tesisleri olacağı belirtilerek, teslimatların Şubat 2018’e kadar tamamlanacağı da söylenmişti.

Vatandaşlar tarafından 3 Aralık 2013 tarihinde onaylanan 5736 A- B- C- D- E- F- G- H- I- J sayılı inşaat ruhsatlarının hukuka aykırı olduğu iddiasıyla dava açılmış, İstanbul 10. İdare Mahkemesi, Sea Pearl rezidans ruhsatlarının anayasa ve Kıyı Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek iptaline karar vermişti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Mahkeme kararına karşılık, davaya bakan avukatlar Bakırköy Belediyesi’nin yeniden ruhsat verdiğini söyleyerek, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Teknik Başkan Yardımcısı Erkan Kılıç, Hukuk Müdürü Nurten Aydın ve Mutlu Güneş, İmar ve Şehircilik Müdürü Bahattin Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Konuyla ilgili konuşan Çevre Dostları Derneği Başkanı Ülker Durukan, “Aynı planla, aynı yere mahkeme kararına rağmen ruhsat veriliyor. Yani mahkeme kararına muhalefet ediyor, “Ben bu kararı tanımıyorum” demek oluyor. Bu bir suçtur” dedi.
Kişisel sosyal medya hesabından Bakırköylülere belediyenin ruhsat verdiğini belgeleri ile açıklayan Mimar Deniz Şevki Kayabay’ın “Bir Rezalet Daha” başlığı ile yaptığı paylaşımına yorum yapan vatandaşlar, tepkilerini dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi