Iğdır’a bağlı Tuzluca ilçesinde vatandaşlar, tarlada annesinden ayrı bitkin halde bir yavru kerkenez kuşu buldu. Doğangiller grubundan olan yırtıcı kerkenez kuşunu bulan köylüler, durumu Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bildirdi. Köye giden ekipler yavru kuşları alarak Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğüne getirdi. Burada veteriner kontrolünde tavuk eti ve su ile beslenen yavru kerkenezler koruma altına alındı. 20 gün misafir edilecek olan yavru kekenez daha sonra doğaya salınacak.

‘TEKRAR DOĞAYA SALACAĞIZ’

Konu hakkında açıklamada bulunan Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, çiftçiler tarafından bulunan yavru kuşu veteriner kontrolünden geçirildikten sonra beslenmesi yapıldığını söyledi. Kuşun şu anda yavru olduğundan uçma yeteneği tam gelişmediğinden müdürlüğümüzde misafir edeceğiz”dedi. Türkoğlu, “yavru dişi kerkenez kuşu Muhtemelen yuvasını erken terk edip uçamadığından tarlada düşmüş. daha yeni avlanmayı öğreniyorlar. Bunun için yalnız bırakılamazlar. 20 gün sonra uçma yeteneğini kazandıktan sonra tekrar doğa salacağız” dedi.

Kerkenez- Gündüz yırtıcı kuşları takımından Doğangiller familyasına ait Doğan cinsi kuş türlerinden bazılarını kapsayan kuşlara verilen ortak isim.

Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi