BAHÇELİEVLER- Bahçelievler İYİ Parti Kurucu Teşkilat Başkanı ve Diş Hekimi Tugay Çapun Bayburt’un 45 kilometre uzağında sanat köyü Baksı Müzesinde aday adaylığı açıklamasını yaptı.

İYİ Parti’den Bahçelievler Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapan Tugay Çapun, ilçe genelinde yaşanan sıkıntılar ve getireceği proje ve çözüm önerileriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İlçede 20 yıldır diş hekimliği yapan Çapun, Bahçelievler halkının sağlığına hizmet ettiğini ve ilçeyi yakından tanıdığını söyledi. Sanatla çok yakından ilgilenen Tugay Çapun, 30 yıldır ikamet ettiği Bahçelievler ile ilgili çok fazla şikâyet ve serzenişlere şahit olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Bahçelievler halkı, sanat anlamında hiçbir şey bulamıyorlar. Burada sanat arayan insanlar Bakırköy’e, Taksim’e koşuyorlar. İnsanlara daha fazla şey vermemiz lazım. Sadece birkaç sosyal yardımla siyasi anlamda ayakta durmak doğru değil. İnsanları mutlu etmek lazım ve ben bu yolda ilerlemek istiyorum.”

YÖNETEN ADAM HALKLA İÇ İÇE OLMALI

Bahçelievler’i üst seviyelere çıkarmak istediğini vurgulayan Çapun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bahçelievler’i dünya standartlarında, en azından İstanbul’un en üst seviye ilçelerinden biri haline getirmek gerekiyor. Bunlarla ilgili çok fazla eksiklik gördüm. 2-3 dönem belediye başkanlığı yapmış arkadaşımızı esnaf 12 yıldır hiç görmemiş. Bu korkunç bir durum. Yöneten adamın halkın içinde olması, halk başkanına çok kolay ulaşılabilmeli. Başkan seçildiği günden itibaren her gün ziyaretler yapması lazım. Bu görevi aldık ‘tamam’ demememiz lazım. Halkın ayağına gitmek gerekir, halk verdiği oydan seçtiği başkandan pişman olmamalı. İnsani bir boyutu da var yani. Ben bütün bu eksikleri gördükten sonra, ‘Kardeşim ben bu işi daha iyi yaparım’ dedim. Bu işi çok iyi yapacağıma inanıyorum.”


SANAT’IN GELİŞTİĞİ YERDE EKONOMİ’DE GELİŞİR

Geçtiğimiz Pazartesi aday adaylığı başvurusunu yaptığını ifade eden Çapun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bahçelievler halkının sorunlarını iyi biliyorum. Ben sanatsal anlamda Bahçelievler’de çok büyük bir boşluk olduğunu görüyorum. Bir yerde sanatı geliştirirseniz, orada ekonomiyi de geliştirirsiniz. Yani oraya olan ilgi, oraya olan saygı artar. ‘Ekonominin sanatla ne alakası var’ diyenlere cevabım ‘sanat olduğu yerde tanınırlık artar, saygınlık artar, oradaki değer artar, istihdam artar.’ Dolayısıyla ekonomiye de katkı sunar. Ben ilk olarak sanatsal farklılığımı ortaya koymak istiyorum. Zaten adaylığımı da birçok ünlü sanatçının yakından bildiği, Alev Ebüzziya’nın sergisinde; Sayın Prof. Dr. Hüsamettin Koçan hocamın kurmuş olduğu o dağın başında hayat verdiği müzede yaptım. Buradaki hassasiyetimi de gösteriyor bu.”

HERKES BANA ‘BENİM BAŞKANIM’ DİYEBİLİR

Diş hekimi olduğunu hatırlatan ve ilçede ciddi anlamda diş sağlığı sorunlarını olduğuna dikkat çeken Çapun: “Gözlemlediğim kadarıyla çocukların ciddi anlamla diş tedavi sorunları var. Bunu Sağlık Bakanlığı da çözemiyor. Anneler, çocukları için klinik arıyorlar ve buna bakan çok az sayıda hekim var. Yapanların da yüksek tedavi ücretleri var. Ben belediye başkanı olarak annelerin, bu çocuklarının dişsel sorunlarından kurtarmak için Bahçelievler’de bir çocuk ağız diş sağlığı merkezini, belediye hizmeti olarak vermek istiyorum. Ben herkesin başkanı olmak istiyorum, zaten herkesle yakın ilişkiler kurmuş birisiyim. Bana herkes ‘Benim başkanım’ diyebilir. Dolayısıyla ben burada o birliği, beraberliği, bütünlüğü oluşturabilirim. Eğer yönetimsel olarak birlikteliği sağlarsanız, herkese bu mutluluk yansır” Dedi.

 “TÜRK’E, KÜRT’E, ÇERKEZ’E İYİ BİR AĞABEY OLUR”

Aday adaylığı süreci sonrası kendisine ulaşan destek mesajları hakkında da bilgi veren Çapun sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Aday adaylığımı açıkladığımdan bu yana, ‘Çok mutlu oldum, doğru aday sizsiniz’ diyen yüzlerce mesaj aldım. Örneğin ‘Sizden başkan olur mu, sizden politikacı olur mu bilmem; partiniz iyi mi kötü mü bilmem ama sizden Türk’e, Kürt’e, Çerkez’e, zengine ve fakire iyi bir ağabey olur, iyi bir baba olur, yoldaş olur, yolun açık olsun’ diye bir mesaj aldım. Bu en önemli mesajdı. Başkan olmaktan da aday olmaktan da en önemlisi buydu. Eski meslektaşlarımdan da bir sürü mesaj var.”

Elizan Altunufağı / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi