Ayazağa Anadolu Lisesi’nde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediyenin yetki alanında olmamasına rağmen okulları en önemli sorumluluk alanı olarak gördüklerini söyledi. Eğitime verdiği katkılardan dolayı teşekkür plaketi alan Başkan Genç, “Öğretmenler eğitim ve öğretimin dışında hiçbir şeyle uğraşmamalı” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Gelecek Benim Ben Geleceğim” projesi kapsamında Ayazağa Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Okul Aile Birliği ve öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Genç’i okulun öğrencileri karşıladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yetişemediği yerlerde eksiklerin belediye tarafından giderildiği söyleyen Başkan Genç, okulların lojistik anlamda belediyelere bağlanması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Başkan Genç, “Amacımız öğretmenlerin okuldaki eksikleri düşünmemesi. Eksikleri birlikte tespit edip, çalışmalarımızı yapmalıyız. Bizler sizin paydaşınız olmak istiyoruz” dedi.

YARININ PLANLAMASI YAPILMIYOR

Eğitimin en temel ihtiyaçların başında geldiğini belirten Başkan Şükrü Genç, geleceğe dönük planlama yapılmadığı için birçok sorunun oluştuğunu anlattı. Başkan Genç, “Dünya problem çözmeye odaklı. Hiç kimse yarının planlamasını yapmıyor. Bizde bu daha fazla. Baştan planlayarak, yarına yönelik çalışsaydık bugün içinde bulunduğumuz problemleri yaşamazdık” dedi.

Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi