Özellikle yaz mevsiminde yoğun araç trafiği meydana gelen Rumelineneri yolu üzerindeki Tatar Sokak ve Gün Sokak’tan Rumelifeneri Caddesi’ne çıkış yapmak isteyen araçlar, anayoldan hızla gelen başka araçlarla burun buruna geliyor. Buradaki sitelerde yaşayan vatandaşlar araçlarıyla evlerine gidip gelirken hem sokağa dönüşte hem de sokaktan ana caddeye çıkışta kaza yapma riski yaşıyor.



“İNSANLAR CANINDAN OLMADAN KAVŞAK YAPILSIN”
Dönel kavşak olmamasının yanısıra trafik sinyalizasyon ışıklarının da yerleştirilmemesi nedeniyle sorun yaşaya Emlak Konut Sitesi sakinlerinden Sinan Subakar, “Sabah işe giderken aracımla ana caddeye çıkmakta zorlanıyorum. Çünkü ana yoldan gelen araçlar çok süratli ve kimse durup yol vermiyor. Akşamları ise karanlıkta dönüş noktasını görmek çok zor. Yol kenarına döktükleri tuz yığınını dönüş noktası olarak belirledim, ona göre sokağa dönüyorum. Bir gün önce de bir araçla çarpışmaktan kıl payı kurtuldum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bu soruna acilen çözüm getirmesini bekliyoruz. Burada insanlar canından olmadan dönel kavşak yapılıp, trafik ışıkları yerleştirilmeli” dedi.



Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek: DÖNEL KAVŞAK YAPILMASI İÇİN İBB’YE MÜRACAAT ETTİK
Rumelifeneri yolunun Sarıyer’in ana arterlerinden biri olduğunu söyleyen Sarıyer Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ise belirtilen noktaya dönel kavşak yapılması için aylar öncesinden İBB’ye yazılı olarak müracaat edildiğini ancak hala bir sonuç alamadıklarını belirtti. Zeybek, “Sitelere giden sokakları Sarıyer Belediyesi olarak asfaltladık. Ulaşım konusunda bir sıkıntı yok ancak dönel kavşak olmaması kaza riski yaratıyor. İBB’nin buraya ivedi olarak dönel kavşak yapması, önümüzdeki yaz aylarında artacak trafik yoğunluğunda olası kazaların önüne geçecektir” dedi.



(Tuncay Dağlı- Kent Yaşam)
 
 

Editör: Haber Merkezi