SARIYER- Geçtiğimiz hafta da birer gün arayla iki denize düşme olayı yaşandı. Önce Kireçburnu Haydar Aliyev Caddesi’nde dikkatsizlik sonucu denize düşen Ç.A. isimli bir kadın çevredeki vatandaşların polise haber vermesiyle son anda kurtarıldı. Deniz polisi tarafından botla kurtarılan kadın hastaneye kaldırıldı. Ardından benzer bir olay da Emirgan’da meydana geldi. Emirgan sahilinde saat 00:04 sıralarında yürürken dengesini kaybeden bir adam denize düştü. Donma tehlikesi geçiren kişinin bağırması üzerine sesi duyan vatandaşlar sahil güvenlik ve polisi aradı. Denizdeki kişi boğulmak üzereyken kurtarıldı.

DAHA KAÇ KİŞİ ÖLECEK?

Sarıyer sahil şeridinde bugüne kadar çok sayıda insan denize düşerek boğuldu. insanların denize düşmesini önleyecek korkuluk ya da denize düşenlerin denizden çıkmasını sağlayacak merdivenler olmadığı için bugüne kadar çok sayıda üzücü olayın yaşanması Sarıyer’deki muhtarların da tepkisini çekiyor.

Sarıyer Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı’nın girişimi ile birçok muhtar İBB’nin sorumluluk alanında kalan sahil şeridine bariyer konulması için Büyükdere’de insan zinciri oluşturup, dikkat çekmeye çalışmıştı. Ancak tüm çabalara karşın halen İBB’nin bu konuda harekete geçmemiş olması vatandaşlar tarafından ilgisizlik ve sorumsuzluk olarak niteleniyor.

Tuncay Dağlı-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi