Kamu Hastaneleri Birliği Beyoğlu Genel Sekreterliği İstinye Devlet Hastanesi’ne bağlı olarak hizmet verecek olan Sarıyer Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine Kamu Hastaneleri Birliği Beyoğlu Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Taşkın Egici, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Aşkın Ayvaz, Mali Hizmetler Başkanı Hakan Oruç, İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Gazi Kiraz ve sağlık çalışanları ile davetliler katıldı.



Açılış töreninde konuklara hitaben bir konuşma yapan Prof. Dr. Erol Kısmet şunları söyledi:

“Ruh sağlığı ve hastalıklarının tedavisi için hastane merkezli hizmet modelinden, toplum temelli hizmet modeline geçmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda kişilerin yaşadıkları ortamda tedavilerinin devamlılığını sağlamak ve hastaların topluma kazandırılması için toplum ruh sağlığı merkezlerimiz hizmete giriyor. Bu anlamda başlıca amacımız, hastalarımızı olabildiğince hayatın içinde tutup, rehabilite ederek, üretken hale getirerek, sosyalleşmelerini sağlamaktır. Bu merkezlerde ayrıca bireysel danışmanlık hizmeti de verilerek, hastalar ve hasta yakınları hastalık, tedavi ve tedavinin olası yan etkileri konusunda bilgilendiriliyorlar. Bunun yanısıra hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri ve kriz yönetimi gibi konularda da eğitimler veriliyor.”



Merkezde hergün en az 12 kişilik gruplar halinde hastaların ilgi ve yeteneğine göre güzel sanatlar, müzik, spor, el sanatları gibi alanlarda sosyal beceri kazandırmak için dersler de verlidiği belirtildi.

Tuncay Dağlı- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi