BEŞİKTAŞ- Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıda bir kez daha aday olduğunu açıkladı. CHP PM Üyesi Ferihan Karasu, CHP İl yöneticileri Mehmet Arslan ve Mehmet Yıldız’ın da hazır bulunduğu ve yaklaşık 300 ilçe kogre delegesinin hazır bulunduğu toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Öztürk, ‘Partimi iktidar yapmak için bir kez daha adayım’ dedi.

AKP’Yİ ELEŞTİRDİ

Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, konuşmasının devamında, “Milli mücadele döneminde başlayan bağımsızlık ruhu, özgürlük ve demokrasiye olan inançla toplumsal mutabakatı, uzlaşmayı Cumhuriyet Halk Partililer hep önemsemişlerdir. Kongrelerimizde demokrasinin tecelli etmesidir.

17 yıllık AKP iktidarında ve 15 Temmuz darbesiyle ülkemizde hukuk yok edilmiş getirilen OHAL süresiyle demokrasi askıya alınmış, milletvekilleri yazarlar, aydınlar gazeteciler, akademisyenler, tüm muhalefet kesimleri, korku imparatorluğu yaratılarak hapse atma ve sindirme tehdidiyle karşı karşıya bırakılmışlardır” dedi.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Öztürk, konuşmasının devamında ilçe başkanlık görevi sürecinde neler yaptıklarını anlatarak, “2015 yılında örgütümüzün bize verdiği yekli ile demokratik, katılımcı, şeffaf, örgütsel mücadeleyi önemseyen, siyasetin ve üyelerimizin özgürleşmesi için ciddi gelişmeler yaptık. Hamasetle, feodal bağlarla, bölgecilik, mezhepçilik, dar kadroculukla siyaset yapmanın yerine her örgüt üyesinin hakkını, hukukunu koruyan bir yönetim anlayışı sergiledik. Mahallelerde örgüt üyelerimizin siyasete katılımını arttırmak için mahalle birimleri kurduk, mahalle toplantıları yaptık. STK’lar, dernekler, meslek odaları ve sendikalarla ilişkilerimizi her zaman sıcak tuttuk. Çalışmalarımızı şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışıyla sürdürdük.

İlçemizi her zaman en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettik. Referandum çalışmalarımızda 23 mahallemizde, meydanlarımızda, stratejik noktalarda kurduğumuz stantlar, ev ev, her esnafı tek tek ziyaret ederek, gönüllülerimizle ve bileşenlerimizle ortaya koyduğumuz doğru bir koordinasyonla yüzde 83 ‘Hayır’ oyu çıkardık” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

“Bütün bu çalışmalardan dolayı emek veren tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözlerin kullanan Öztürk, “Bir teşekkürü de sevgili eşime, oğluma, aileme ve sevdiklerime yapıyorum. Ülkemizin geleceği için çalışma yürüttüğüm süreçte benden esirgemedikleri tüm destekleri için teşekkür ediyorum. 10 Aralıkta yapacağımız ilçe kongresinde amacımız sadece ilçe başkanı, yönetim ve il delegasyonunu seçmek değil, kongremizi demokratik, çoğulcu, katılımın sağlandığı siyasi kararların alındığı bir kongre sürecine dönüştürmek gerektiğine inanıyorum” dedi.

‘HEDEFİMİZ PARTİMİZİ İKTİDAR YAPMAK’

Öztürk konuşmasının sonunda,Ötekileştirmeden, tüm partililerimizi kucaklayan, görev ve sorumluluğu ve başarıyı paylaşan, dayanışmacı, çoğulcu ve katılımcı yönetim anlayışını oluşturmak için aynı zamanda partimize yeni yüzlerin katılmasını sağlamak ve özel de Beşiktaş ve İstanbul’da genel de ise Türkiye’de CHP’nin egemen olduğu bir kadro hareketi başlatmak için delegelerimizle yaptığımız istişareler sonucunda 10 Aralık’ta yapılacak olan kongremizde yeniden adayım. Yapısı, kurucu değerleri ve kurucuları, ilkeleri ve devrimleri saldırıya uğrasa da laik, demokratik Cumhuriyetimizi sonsuza dek Cumhuriyet Halk Partililer olarak koruyacağız, yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi