Önce tren istasyonları, sora karakolları ve en sonunda da postaneleri giden yaklaşık 7 bin nüfuslu Basınköy halkı, yetkilere seslenerek “artık feryadımızı duyun” dedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri doğrultusunda zarar eden işletmelerin kapatılması kapsamında Yenimahalle ve Kartaltepe Mahallesi’nde ki PTT Şubelerinin ardından Basınköy Mahallesi’ndeki PTT’de sessiz sedasız bir şekilde kapatıldı.

Kendisinin de PTT’nin kapatıldığını vatandaşla birlikte öğrendiğini söyleyen Mahalle Muhtarı Erol İnan, “Vatandaş soruyor PTT niye kapandı diye, haberim yok ki cevap vereyim” diyerek sitem etti.

Seçim zamanı “Demokrasi’nin mihenk taşı” seçimden sonra ise kendilerine bir çakıl taşı kadar değer verilmediğinden şikâyet eden Basınköy Muhtarı Erol İnan, yaşlı nüfusa sahip mahallelerinden önce tren istasyonlarının, sonra karakollarının, şimdi de postanelerinin kapatılmasına tepki göstererek mahalle halkının sıkıntılarını paylaştı.

PTT BİNASI KİRA ÖDEMİYORDU

Vatandaşların ortak kararı ile kapatılan PTT binalarının yeniden açılması için imza kampanyasına başladıklarını söyleyen İnan, zarar ediyor gerekçesi ile kapatıldığı söylenen postane binasının site yönetimi tarafından kira bedeli talep edilmeksizin kullandırıldığının da altını çizdi.

Bölgede yaşayan özellikle emekli vatandaşlar, kendi mahallelerindeki şube kapatılmadan önce birçok işini halledebilirken artık ya Florya’ya, ya da merkez postaneye gitmek zorunda. Ulaşım açısından da sıkıntılı bir mahalle olduklarını söyleyen Muhtar İnan, “Postane kapatılmadan önce buradan işlemlerini yapan vatandaşların mağdur edilmemesi konusunda neden herhangi bir tedbir alınmamıştır?” diye sordu.

BİR ATM’MİZ BİLE YOK

Mahallelerinin gün geçtikçe hizmet anlamında mağdur edildiğine dikkat çeken Muhtar Erol İnan, bir ATM’lerinin dahi olmayışından dert yandı. Yetkililerden en azından ortak bir ATM kabini talep ettiğini, henüz net bir cevap alamadığını belirtti.

İnan, orman bölgesi yakınında olduğu için özellikle karanlık çöktükten sonra, öncesinde mahallelerinde bulunan karakollarının da kaldırılmasıyla vatandaşın emniyet açısından endişeli olduğunu da dile getirdi.

TREN İSTASYONUMUZ DA KALDIRILDI  

Marmaray Projesi kapsamında 2013 yılından beri kapalı durumda tutulan ve Mart 2019’da yeniden açılan Gebze-Halkalı tren hattı ulaşımında da, mahallelerinde bulunan tren istasyonun kaldırılarak bir mağduriyete daha maruz kaldıklarını söyleyen İnan, sınır mahalle olan Florya’da 800 metre aralıkla yapılan (Florya-Florya Akvaryum) iki ayrı istasyonu anlayamadığını söyledi.

Marmaray çalışmaları kapsamında yenilenen yer altı geçitlerinin ise halen inşaat halinde olduğunu, asansörünün çalışmadığını, engelliler için yapılan rampanın sahil kısmından girişinin olduğunu ama çıkışının olmadığını göstererek, güvenlik açısından da endişe duyduklarını belirtti.

Yedi bin nüfuslu Basınköy Mahallesi’nin bu kadar gözden çıkarılmasının sebebini anlayamadığını söyleyen Basınköy Mahallesi Muhtarı Erol İnan, mahalle halkının talepleri doğrultusunda yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını söyleyerek, yetkililere seslendi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi