İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`yu sahur programında ağırlayarak bir ilki gerçekleştiren TÜMFED Başkanı Selami Aykut, sahur öncesi yapılan samimi sohbette sıkıntılarıyla ilgili bilgi verdi. Programa katılan diğer mevcut muhtarlar da sırasıyla söz alarak, sıkıntı ve taleplerini Bakan Soylu'ya anlattı. Çözüm önerileri noktasında karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı toplantı da Soylu’dan destek isteyen muhtarlar, karşılıklı soru cevaplarla samimi bir gece geçirdi. Mütevazi ve samimi sohbeti ile muhtarların taktirini toplayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gördüğü ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Muhtarları pür dikkat dinleyerek istek ve talepleri yeri geldiğinde not alarak, yeri geldiğinde söz olarak çözüm odaklı siyasi anlayışıyla cevap veren Bakan Soylu, muhtarlardan büyük taktir topladı.

Muhtarlık kurumunun önemini, halkın devlete uzanan ilk basamağı olduğunu söyleyerek muhtarlar adına konuşan Tüm İstanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Selami Aykut, ''Özellikle İstanbul’da Sayın Bakanım göreve geldikten sonra polis teşkilatımızla muhtarlarımızın yakın çalışmalarına biz bizzat şahidiz. Örneğin İl Emniyet Müdürümüz sayın Mustafa Çalışkan’ın 39 ilçede görev yapan polis teşkilatımızla ilçe emniyet müdürlerimize vermiş olduğu talimat doğrultusunda mahallemizde, sokağımızda yaşana sorunları ilçemizin aşayişini sağlayan emniyet müdürlerine ulaştırma imkanı sağlamıştır. Bahçelievler Emniyet Müdürümüz Kenan Şaban Süzgün aramızda olup gönlümüzün örnek müdürü olduğunu ifade etmek isterim. Size de yakın ilginizden dolayı teşekkür ederim'' dedi.

Sırasıyla söz alan Tüm İstanbul Muhtarları Federasyonu Yönetim kurulu üyeleri birer selamlama konuşması yaptı. Sabahın beşine kadar süren samimi toplantıda, sohbete konu olan sorunlar ve öneriler hakkında alınan kararlar, muhtarları memnun etti.

Toplantının sonun da konuşan Federasyon Başkanı Selami Aykut, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, sahur programlarına katılarak, kendilerini dinlediği için teşekkür etti. “Ülkemizin iç güvenliğini tahsis etme adına, teröre fırsat vermeyen, uyuşturucu baronları ile savaşan, teknik bilişim araçlarıyla çözüm noktalarında önemli derecede başarılar elde eden, ekibi ile uyumlu kararlar alan İçişleri Bakanlığı görevi devletimizin güven veren en önemli kurumudur. Bu güveni bizleri dinleyerek gösterdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Elizan Altunufağı / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi