Yangında ellerini, gözlerini kaybeden, yemek ihtiyacını mama ile karşılayan ve konuşamayan küçük Serkan’ın ailesi maddi açıdan çok zor durumda. Serkan’ın tedavisini devam ettirebilmek için hayırseverlerin yardımlarını bekliyorlar.



Hakkari Yüksekova Merkez’de bulunan evlerinde elektrik sobasından çıkan yangın sonucu vücudunun tamamı yanan ve hala tedavisi süren 7 yaşındaki Serkan Akbaş hayata tutunmaya çalışıyor. Yemek ihtiyacını eczaneden temin edilen ve tanesi 200 TL olan mama ile karşılayan Serkan Akbaş’ın tedavisi hem İstanbul hem de Antalya’da yapılıyor. Aile, devletin kendilerine verdiği 900 TL maaşla tedavi ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Serkan Akbaş, tedavisi için geldiği İstanbul’da, fırın işçisi olan amcasıyla bir bekâr evinde kalıyor. Antalya’ya gittiğinde ise kalacak hiçbir yeri yok. Gittiği illerde tedavisi 5-6 ay arasında süren küçük Serkan şimdi kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.



Küçük Serkan’ın amcası Ömer Akbaş, “Yiğenimin tedavisi çok ağır. Sağlıklı koşullarda sürmesi gerekiyor. Tedavi masrafları da çok ağır. Tedavi olduğu yerlerde sağlıklı ortamda kalması gerekiyor. Bunların hiçbirini ne ben, ne de ailesi karşılayabilecek durumda değil. Lütfen bize yardım edin” diye konuştu. Serkan Akbaş’a destek vermek isteyen yardımseverler, 0546 250 81 29 ve 0543 858 98 17 nolu telefonlardan amcası Ömer Akbaş’a ulaşabilirler.

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM
                                                                                                                                                      
 

Editör: Haber Merkezi