ADALAR- Geçtiğimiz günlerde Büyükada’da HDP çadırına müdahale edenlere tepki gösteren CHP’li 2 gence bıçaklı saldırıda bulunulmuş, olay kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı. Yaşanan olay sonrasında açıklamalarda bulunan Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç ise saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında ‘kendilerine ülkücü diyen bir kaç kişi’ ifadelerini kullanmıştı. Gelişmelerin ardından MHP Genel Başkanı İzzet Ulvi Yönter, İl Başkanı Birol Gür, Anadolu Yakası Bölge Başkanı Ümit Gürbüz ve milletvekili adayları Mehmet Bülent Karataş, Nevzat Ünlütürk, Zeki Yusufoğlu ve Ahmet Turan Hocaoğlu Adalar’a giderek bölgede temaslarda bulundu.

‘SERSERİ ARAYAN ETRAFINA BAKSIN’

Olayın MHP’li ülkücü gençler tarafından yapıldığı iddialarına cevap veren ve basın açıklaması yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Ülkücüden serseri, serseriden de ülkücü olmaz. Milliyetçi ve Ülkücü Hareket içinde serseri yoktur, adam gibi dava insanları vardır. Serseri arayan etrafına bakacak” dedi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Öncelikle ilçe başkalığını ziyaret ederek değerlendirmelerde bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter ve beraberindeki heyet, İlçe Başkanı Suat Vural’la birlikte karşılıklı fikir alış verişinde bulundu. Seçime günler kala yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Yönter, “Bizler 24 Haziran’da 'Cumhur İttifakı, Millet Aklı' diyoruz,ve Allah’ın izniyle en iyi sonucu alacağımızı şimdiden görüyor, buna inanıyoruz. MHP’yi güçlü bir şekilde TBMM‘ de görmek isteyen kardeşlerimize, vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha Cumhurbaşkanı olarak görmek isteyen, bu kapsamda  iradesini 24 Haziran’da sandıkta gösterecek olan vatandaşlarımıza  şükranlarımı sunuyorum. Mücadelemiz ve çalışmalarımız devam edecek” dedi.

‘ADALAR STRATEJİK BİR YER’

Karşılıklı fikir alışverişlerinin ardından  vatandaşlarla sohbet ederek esnafı selamlayan MHP teşkilatı, daha sonra seçim standına gelerek basın açıklamasında bulundu. Uzun süre İstanbul İl Başkanlığı yapan, milletvekili adayları M. Bülent Karataş’ın adalara verdiği önemi yakından takip ettiklerini ve sık sık adaya geldiklerini dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, “Adalar bizim için çok önemli. Bir çok farklı kültürlerden insanların bir arada kardeşçe yaşadığı kritik ve stratejik bir yer” dedi.

‘TAHRİKLERE KAPILMAYIZ’

Bu kardeşliği baltalamak, sabote etmek isteyen çevrelerinde boş durmadığını ve bunun için de MHP ve Ülkücüleri karalamak için çok sinsi ve ahlaksızca bir tezgâh döndüğünün anlaşıldığını ifade eden Ulvi Yönter, “Biz kavganın, çatışmanın, çekişmenin, boğuşmanın içinde değiliz. Biz tahriklere kapılmayız. Biz Adalar’a, İstanbul’a, milletimize nasıl hizmet ederiz bunun arayışı içerisinde ve hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın, söz konusu olayla ilgili açıklamalarına sert tepki gösteren Ulvi Yönter, “Cumhuriyet Halk Partisi kriz ve kaos siyasetinden oldukça nemalanıyor. O gitsin krizle uğraşsın, kavga çıkarmakla meşgul olsun. Ülkücülerin herhangi bir çekişmede yada çatışmada dahili yoktur. Yaşanan olayı da bu şekilde değerlendirmek lazımdır” diyerek açıklamasını sürdürdü.

‘ZİHNİYETİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR’

Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç’ın açıklamalarını kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter,”Belediye Başkanının açıklamasını dikkatle dinledim. Belediye başkanı bir cümle içerisinde birden fazla fahiş hata yapmıştır. Cumartesi akşamı yaşanan hadisede partimizin ve dava arkadaşlarımızın herhangi bir dahili yoktur. Kendisini bir kaç ülkücü diye  nitelendirilen ifadesi ile de tarafını, tutumunu, ahlaken sorunlu zihniyetini ortaya koymuştur” diyerek Aytaç’a atıfta bulundu.  

‘ÜLKÜCÜ SERSERİ OLMAZ’

Ulvi Yönter devamında, “Belediye Başkanı şunu bilmeli; Ülkücüden serseri, serseriden de Ülkücü olmaz. Eğer serseri arıyorsa, etrafına, çevresine bakacak. MHP’de ve Ülkücü Hareket’te serseri yoktur. Adam gibi adam, dava insanları vardır. Belediye başkanının bu ucube, çirkin ve karalayıcı uslubunu ret ediyoruz. Onlar HDP ile kucak kucağa, devam etsinler. Birbirlerinin tavuğuna kış demesinler. Ayağına basmasınlar. Dedim ya, serseri veya şiddet meraklısı arıyorlarsa birbirlerini yoklacaklar, birbirlerine bakacaklar. Belediye Başkanının açıklaması talihsizdir, aslında suç üstü halidir. Bu nedenle teşkilat ve parti olarak, bunu reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç / Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi