Ardahan’ın Damal ilçesinde nüfusa kayıtlı Yılmaz Erensayın (25) adlı genç, garson olarak çalıştığı restauranttan müşteriye sigara almak için benzin istasyonuna giderken, Suriyeli oldukları ileri sürülen dört kişi tarafından önce gasp edildi, ardından kurşunlanarak ölüme terkedildi. Halen Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Yılmaz Erensayın'ın, hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.



DARP; GASP; KURŞUNLAMA
Hastanede kardeşinin başından bir an olsun ayrılmayan ağabey Mehmet Erensayın’ın gazetemize yaptığı açıklamada, saldırganların Suriyeli olduklarını iddia etti. Mehmet Erensayın’ın anlattıklarına göre olay şöyle gelişti:
“Kardeşim Avcılar Kemalpaşa Mahallesi’ndeki restaurantımızda garsonluk yapıyordu.  Müşterilere sigara almak için iş yerine yakın olan benzin istasyonuna giderken, dört Suriyeli tarafından ‘biz polisiz’ diyerek önü kesilmiş. Kardeşim de, ‘siz polisseniz kimliğinizi gösterin’ demiş. Gaspçılar silahla kafasına vurarak önce cüzdanını sonra da cep telefonunu almışlar. Daha sonra, ‘senin evinde para da vardır, bizi evine götür’ diyerek dövmüşler. Arabaya bindirerek ev diye verdiği adrese götürmüşler. ‘Evde kimse varsa onu da öldürürüz’ diyerek gözdağı vermişler. Kardeşim yanlış adres vererek iş yerimize yakın başka apartmana götürmüş. Gaspçılar kardeşimin verdiği anahtarla o apartmana giremeyince O’nu tekrar dövüp ‘buralara iyi bak bir daha göremeyeceksin, sen artık ölüsün’ tehdidinde bulunmuşlar. Sonra tekrar arabaya bindirip Beylikdüzü’ne giderek oradaki bir ATM’den kredi kartındaki parayı çektirmişler. Ardından kardeşimi tekrar arabaya bindirerek Esenyurt Mehterçeşme Mahallesi’nde indirmişler. Bir tanesi kardeşimiz kafasına silah dayayınca, çocuk can havliyle eliyle silaha çarparak kaçmaya çalışmış. Bu arada diğer Suriyeli gaspçı, elindeki pompalı silahla ile kardeşime ateş açmış. Kurşun kalbinin biraz üstüne geliyor ve sol koluna isabet eden saçmalar da kolu parçalamış. Öldü diye bırakıp kaçmışlar. Kardeşim o sırada son hamlesiyle bir apartmanın bütün zillerine basarak yardım istemiş. Apartman sakinleri ambulans çağırıp hastaneye kaldırmışlar. Bir mucize eseri kurtulan kardeşime doktorlar ‘Çelik Adam’ ‘Mucize Adam’ lakabını taktılar ”
 
Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve gaspçıların yakalandığı öğrenilirken, Suriyeli oldukları öğrenilen şahısların 20 kişilik bir çete olduğu ve Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt civarlarında çeşitli gasp suçlarına karıştıkları iddia edildi. Senay BADUR-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi