Gaziosmanpaşa Ak parti Belediye meclis üyeliği aday listelerinde yer bulamayan Sinop ili dernekleri açıklanan listeye tepki göstererek bir basın toplantısı düzenledi. Yapılan basın açıklamasına; Gaziosmanpaşa Sinoplular Derneği, Hıdırlı Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği, Yenikent ve Çevre Köyleri Sosyal Kültür Yardımlaşama Derneği, Yeniçam ve Çevre Köyleri Kaldırma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Karaçay Göleti Köyü Derneği, Şeyhli Köyü Kültür Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, Karadeniz Sinoplular Derneği adına ortak yapıldı.

SİNOPLULAR YOK SAYILDI

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde SİNDEF 2. Bölge Başkanı Mustafa Acar’ın okuduğu basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Biz Gaziosmanpaşa’daki Sinoplular olarak, 31 Mart 2019’da yapılacak mahalli idareler seçimlerinde meclis üyeleri listelerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın, mensubu olduğu siyasi partide meclis üyesi belirleme komisyonlarına listelerin şehrin demografik yapısına uygun halde listenizi yapın talimatı verdiğini biliyoruz. Bu talimatlara uyulmadığı için Sinoplular Gaziosmanpaşa ilçesinde meclis üyeliğinde yok sayılmıştır. Sinop dernekleri, konuya istinaden ortaya çıkan bu durumu ilçe başkan yardımcısına fatura etmeleri üzerine, ilçe başkan yardımcısı hemşerimiz Recep Kılıç, başkan yardımcılığı görevinden istifa etmiştir” dedi.

HAKSIZLIK VE ADALETSİZLİK YAPILDI

Ayrıca yine yaptığı konuşmasında “Meclis üyeliği listesinde toplum tarafından tanınan, nereli oldukları bilinen kişilerin başka illerdenmiş gibi yazılarak bir aldatmacanın içine girilmişse; Sinoplu’ya haksızlık ve adaletsizlik yapılması normaldir” diyerek Gaziosmanpaşa yerelinde Sinoplu’yu yok sayanları, Sinoplu’da yok sayacaktır. Gaziosmanpaşa’daki derneklerimizin tamamı Sinop Dernekler Federasyonu’na bağlıdır ve örgütlü olmaları sebebiyle ortak hareket etme kabiliyeti mevcuttur. Tüm derneklerimizin ortak kararı ve bildirisidir” şeklinde konuştu.

TUĞÇE HUY/ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi