Kirazlıdere Parkverde Sitesi yakınlarına 11 Şubat tarihinde UH-1 tipi bir askeri helikopter düştü. Kazada 4 asker şehit oldu. Çekmeköy Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Avni Sipahi de şehitlerin anısına belediye başkanı  oldukları zaman belediye meclisinden çıkaracakları ilk kararın bölgeye şehitler isminin verilmesi olacağını açıkladı. 

Helikopter kazasında şehit düşen kahramanlarımızın anısına mahallenin isminin değitirilerek Kirazlıdere Şehitler Mahallesi olacağını belirten Sipahi, “Vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımıza, Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz Şehitlerini ve vatan için şehit düşen tüm yiğitleri saygıyla anıyorum. Çekmeköy Kirazlıdere’de meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen kahramanlarımızın anısına, seçilirsek bu mahallemizin adını Kirazlıdere Şehitler Mahallesi olarak değiştireceğimin sözünü veriyorum. Bu belediye meclisinden geçireceğimiz ilk karar olacak” diye konuştu.

Tuvaletler ücretsiz, çay 1 TL olacak

Öte yandan yeni projelerinin de olduğunu açıklayan Sipahi, Doğa Park’ta çayın 2.5 TL, tuvaletin ise 1 TL olmasını eleştirerek, “ Bizim belediye başkanlığımız da çay 1 TL, tuvalet ise ücretsiz olacak. Bağdat Caddesi’ndeki fiyatları, birilerinin Çekmeköy’de uygulamasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Sitelerin çevre düzenlemesi de belediyeden

Ayrıca yol ve otopark yapmanın belediyenin asli görevi olduğuna da değinen Sipahi sözlerini şöyle tamamladı:“Bunlar zaten yapılacak. Sitelerde yaşayan sakinlerimizin de problemleri var. Onları unutmak olmaz. Onların da yanında olacağız. Site içindeki çevre düzenlemeleri de belediyenin asli görevleri arasında yer alacak. Site sakinlerinin üzerindeki bu yük de kalkacak.”

Editör: Haber Merkezi