İstanbul Seyrantepe 620 yataklı hastane inşaatı T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2009 yılında ihaleye çıkarıldı. 2010 yılında inşaatına başlanan hastanenin 2015’te tamamlanması planlanmıştı. Ancak çeşitli nedenlerle çalışmalar aksayınca açılış tarihi 2016 yılının başlarına ertelenmişti. İnşaatın halen devam ediyor olması çeşitli kesimlerin eleştirilerine hedef olmaya başladı.
 
Seyrantepe Devlet Hastanesi inşaatında bir süredir çevre düzenlemesi ve yol çalışmaları gerçekleştiriliyor. 264 dönüm araziye sahip hastanenin 172 bin 825 metrekarelik kapalı alanı, 40 bin metrekarelik otoparkı olacak. 11 katlı hastanede 163 poliklinik, 620 yatak, 60 yoğun bakım, 16 acil servis ve 24 ameliyathane bulunacak.
 
İstanbulluların yanısıra Anadolu’dan sevk edilecek hastalara verilecek sağlık hizmetine önemli katkı sağlayacak olan yeni sağlık tesisinde helikopter pisti de bulunacak. TEM Otoyolu kenarında yapımı devam eden hastaneye araç girişi için sapak ve köprü inşaatına başlanmış durumda. Hastanenin havalandırma ve ısıtma tesisatı ile Avrupa’daki en modern hastanelerle yarışacak nitelikte olacağı belirtiliyor. Şişli Hamidye Eftal Hastanesi’nin de bu binaya taşınmasından sonra eski binanın yalnızca Hamidiye Çocuk Hastanesi olarak hizmet vereceği öğrenildi.
 
TRAFİK DAHA DA YOĞUNLAŞACAK
 
Öte yandan TT Arena Stadyumu, Seyrantepe Devlet Hastanesi, Vadistanbul projesi dahilindeki AVM, konut ve rezidanslar ile bölgede inşası devam eden diğer projeler dikkate alındığında dar bir alan içinde çok büyük yoğunluk ortaya çıkması bekleniyor. Hem nüfus açısından hem de araç trafiği bakımından bölgeye gelecek büyük yükü taşıyabilecek yolların ve sosoyal donatı alanlarının da devam eden projelerle birlikte hayata geçirilmemesi durumunda ileride büyük sıkıntılar doğacağı, özellikle de hastaneye ulaşımın aksayabileceği belirtiliyor.
 
Tuncay Dağlı-Kent Yaşam
 

Editör: Haber Merkezi