Alan çalışmalarını hız kesmeden sürdüren CHP Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ilk durağı Şişli’nin nüfus yoğunluğu en fazla olan mahallelerinden Mahmut Şevketpaşa sakinlerin ziyaret etmek oldu. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Keskin, burada yaşayan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, ‘Mahallenizin en önemli sorunu yerleşim sorunu. Sizin sorunlarını sorunlarım kabul ederek kuracağımız mahalle meclislerimizde kollarımız sıvayacak ve hep beraber çözümler üreteceğiz’ dedi. Mahmutşevketpaşa’nın da yediden yetmişe her yurttaşa hitap edecek projelerle sorunların üstüne gideceklerini belirten Keskin, ‘Şişli’de yaşayan bir arkadaşınızım. Şişli’de yaşanan her sorunu kendi sorunum olarak görüyorum. Belediye Başkanı olarak seçileceğim günden itibaren mahalle meclislerimizle tespit edeceğimiz sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışacağız, çözemediğim sorunlar için de geleceğim ve neden çözemediğimi anlatacağım’ dedi.

‘Oylarımızı bölmeyelim, böldürtmeyelim’

Şişli’de yaşamaktan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ferdi olmaktan, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet kurulmadan önce oluşturduğu Kuvay-i Milliye ruhuyla hiçbir ayırım yapmadan, hiçbir alt kimlik bakmadan, Çanakkale’den, güneyden, doğudan, kuzeyden nasıl el birliğiyle mücade edildiyse aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyenlere karşı hep birlikte mücadele edeceğiz. Çocuklarımızla ilgili, kadınlarımızla, yaşlılarımız, gençlerimizle ilgili ciddi sorunlarımız var. Trafik Şişli’nin en önemli sorunu. Ama ben inanıyorum biz Şişli’yi alacağız. Bu konuda hiç ama hiç tereddütünüz olmasın. CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’u alacağız. Şişli’yi de alacağız. Sizlerden ricam var. Oylarınızı bölmeyin, böldürtmeyelim. Şişli’yi, İstanbul’u, Beyoğlu’nu alalım ve çağdaş kentlerin nasıl yaratıldığını gösterelim. Burada sadece Cumhuriyet Halk Partililere değil, Ak Partili kardeşlerime de, İYİ Partili, HDP’li, MHP’li kardeşlerime de sesleniyorum. Madem ‘Beka’ sorunumuz var. Önce Berkin Elvan’nın hakkını vereceksiniz. 20 yıldır İstanbul’u yönetiyorsunuz. Beyoğlu’nda bir kentsel dönüşüm projesi yaptılar. Yaptıkları bu projeden kaç tane Beyoğlulu vatandaşımız yararlanıyor. 1 Nisan’dan itibaren Şişli Belediye Başkanı olacağım. Cumhuriyet Halk Partisi’nden edindiğim terbiye ve kültürle bu sorunların üzerine gidecek ve onları çözeceğim’ dedi.

‘Sorunlarımız ortak, çözümlerimiz de ortak olacak’

Keskin sözlerini şöyle sürdürdü; Bizler buralara keyif için gelmedik. İstanbul’a her birimiz çeşitli nedenlerle geldik. Ortak amaçlarımız var. Ortak amaçlarımız gerçekleştirebilmek de birbirini anlamaktan geçer. Şişli’de oturuyorum 40 yıldır. Eskiden oturduğum apartmanda çok farklı kültürlü komşularım vardı. Şimdi o eski kültür yok. Gelin hem acıda hem kederde bir arada olalım. 31 Mart’ı var etmek istiyorsak İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu, Şişli’de de sosyal demokratlara şans tanıyalım. Ben solculuğu vicdan olarak tarif eden biriyim. Vicdanı olmayan insan da olamaz, solcu da olamaz. Eğer vicdanınız varsa size yapılmak istemeyeni başkasına yapamazsınız. Kent rantının en büyük örneği Sulukule’dir. Sulukule’de yaşayan insanlarımızı yerlerinden sürdüler, yerlerini başkalarına peşkeş çektiler. Fikirtepe’de yurttaşlarımız perişan durumdalar. Mahmut Şevket Paşa’lı dostlarıma sesleniyorum. Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. İzin verirseniz, çocuklarınızla, sevdiklerinizle birlikte güzel bir Mahmutşevktepaşa’da güzel bir yaşamı hep birlikte yaratalım.

‘Muhtarlarımızla ortak hareket edeceğiz’

Şişli’de hizmet veren mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya gelen Keskin, ‘Yerel yönetim denilince akla ilk gelen muhtarlardır. Muhtarlarımız toplumun her kesimiyle her an ilişki içinde olan bir makamdır. Muhtarlarımızla sürekli iletişim içinde olacağım. Muhtarlarımız da seçime gidecekler. Hangi muhtarımız seçilirse seçilsin siyasi parti ayırımı gözetmeden tüm muhtarlarımızla çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Şişli yaşadığımız ve karnımızı doyurduğumuz ilçe. Şişli’de ‘Temiz bir belediyecilik, temiz bir Şişli’ hayali için hep birlikte inşaa edelim. Beş yıl sonra Şişli’yi Türkiye’nin gözbebeği haline getireceğime yürekten inanıyorum’ diye konuştu.

Şişli’nin kaynakları Şişliler için olmalı

Seçim çalışmaları sırasında basın mensuplarının yönelttiği soruları da yanıtlayan CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Muammer Keskin, ‘Mali Müşavir olarak 40 yıldır Şişli’de yaşıyorum. Şişli’nin kaynaklarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Şişlili yurttaşlarım bana bu konuda güvenebilir. Aynı zamanda Mali Müşavirim. Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan Şişli’nin kaynaklarını sadece Şişlili yurttaşlarım için kullanacağım. Hayata geçireceğimiz hizmetlerimiz Şişlili yurttaşların kayıp yıllarını unutturacak’ dedi.  


 

‘Çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz için projelerimiz hazır’

Mahalle çalışmaları sırasında çocuklarından ve kadınlardan da yoğun ilgi gören Keskin, çocuk, kadın ve gençlere yönelik önemli projeleri olduğunu belirterek, ‘Şişli Belediyemizin yapmış olduğu toplum merkezleri ve kreşler var. Ama bunlar maalesef yeterli değil. En temel hedeflerimizden biri çocuklarımıza, gençlerimize ve evde oturmak zorunda kalan kadınlarımıza olanaklar tanımak ve onları hayata katmak olacak. Kendine güvenli çocuklar ve çağdaş anneler yetiştirilmesine öncelik etmek biz yerel yöneticilerin sorumluluğunda. Özellikle çocuklarımız için çok sayıda kreş açacağız. Bu yerel yönetimlerin temel görevlerinden biri zaten. Şişli’de yaşayan gençlerimiz için, onlara güvenli bir gelecek yaratmak ve  toplumsal hayat katmak amacıyla spor başta olmak üzere, kültür ve sanat alanları yaratacağız’ şeklinde konuştu.

‘CHP’nin adayı en güçlü adaydır’

Basın mensuplarının Şişli’de en güçlü aday kim şeklindeki sorusunu da yanıtlayan Keskin, ‘Şişli’de siyasi yapı olarak en güçlü yapı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi’nin Şişli’de çok yakından tanıdığı Şişli Belediye Başkan adayıyım. Dolayısıyla Şişli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı en güçlü adaydır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi