15.10. 2017 günü internet üzerinden http://www.yasamgazetesi.com.tr/guncel/diyoruz-ki-baska-bir-bakirkoy-mumkun-h197276.html  linkiyle yayınladığımız “Diyoruz ki, Başka Bir Bakırköy Mümkün” haberiyle ilgili şahsı ile ilgili yorumlara girildiği için alınganlık göstermediğini ama cevap vermek zorunluluğu hissettiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, gazetemize açıklamalarda bulundu.

BAZILARI DOĞMAMIŞKEN BAKIRKÖY’E YERLEŞTİM

 Bakırköylüler Derneği’nde yapılan toplantıya katılanların, olması gereken ilçe başkanının özelliklerini sıralarken,"Belediye başkanının kapı kulu askeri olmayacak, paraya boyun eğmeyecek, Bakırköylü bir ilçe başkanı istiyoruz” tanımlamalarına, “Fotoğrafta yer alan bazıları doğmamışken ben Bakırköy’e yerleştim” diyerek tepki gösterdi.

 1976 yılında evlenerek Bakırköy'e yerleştiğini ifade ederek toplantıya katılanlara atıfta bulunan Sevinç, “O yıllarda öğrenciydim, işçiydim, sendikacıydım. CHP Gençlik Kolları üyesiydim. Bu günkü gibi parayla pankart bastırıp, parayla astırmıyorduk. Bir tarafta faşist saldırılar bir tarafta polis copu vardı” diyerek devam etti.

SUSUYORSAK EFENDİLİĞİMİZDEN SUSUYORUZ

Bir  ilçe başkanının aynı partiden olan belediye başkanı ile olan mutad, rutin görüşmelerini, davet ve etkinliklerde bir araya gelmelerini kapı kulu askerliği olarak değerlendirilmesini , cümleyi kuran kişinin ayıbı ve cehaleti olarak adlandıran CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, “Susuyorsak efendiliğimizden susyoruz, bizimde torbamızda edecek bir kaç lafımız var ama torbanın ağzını ahlaken mühürlemişiz” dedi.

Sevinç, herkesin ne konuşacağını bilerek konuşması gerektiğini söyleyerek,  “İlçe başkanı paranın esiri olmayacak" tanımlamasına da “Benim siyasete borcum yok, alacağım var” diyerek cevapladı.

Avukat olan ve kendisine ait hukuk bürosunda kendisi gibi Avukat olan iki çocuğu ile birlikte çalışarak, emeğinin karşılığıyla da yaşamını sürdürdüğünün altını çizen Celal Sevinç, “Örgütten veya halktan belediye ile ilgili sorunların çözümüne çabalıyor, başarırsam mutlu oluyor, başaramazsam talep sahibi kadar üzülüyorum” diyerek devam etti.

“Bakırköy İstanbul'un Avrupa yakasının kavimler kapısı gibidir” diyen Sevinç, yerleşmek kastıyla Bakırköy'e gelen bir ailenin de geldiği ilk günden itibaren Bakırköylü olduğunu söyledi.

BAHÇELİ’DE KERKÜK BİZİM, KÜRTLERE BIRAKMAYIZ DİYOR

 "Biz gemileri değil, gerekirse limanı da yakacağız. Kimseye burayı bırakmayacağız” sözlerini de şuursuzca bir açıklama, kafatasçı bir zihniyet, içinde zerre kadar siyaset olmayan bir söylem olarak değerlendiren CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç,  “Hani ayrıştırıldık, çok üzgünüz diyorlar ya; konuşmalarıyla en güzel ayrıştırma örneğini kendileri vermişler. Bakırköy bizim kimseye burayı  bırakmayız diyorlar ya, MHP Lideri Bahçeli’de ‘Kerkük bizim, aha da numarası diyor. Şimdi arasındaki fark ne? Kerkük işgal altında orayı Kürtlere bırakmayız’ diyor. Soruyorum Bakırköy kimin işgalinde de onlara bırakmayacaksın” diye sordu.

‘Başka Bir Bakırköy Mümkündür’ aktivistlerinden istek ve taleplerini daha açık bir dille anlatmalarını isteyen Celal Sevinç, örgütün de, toplumun da  onları anlamaları ve tanımaları açısından daha açık olmaları gerektiğini vurguladı.

DOKUN UYUŞMUYORSA, DİLİNİN ALTINDA BİR ŞEY VAR DEMEKTİR

Ülke yönetiminin yapılarına, ilçe yönetiminin de dokularına uygun olmadığını gördükleri için muhalif bir yapı oluşturduklarını da beyan eden ‘Başka Bir Bakırköy Mümkündür’ aktivistlerine “İlçe ile doku uyuşmazlıklarının olduğunu beyan etmişler. Siyaseten ayrı düşünüyorum deseler başımın üstünde yerleri var ama dokun uyuşmuyorsa dilinin altında bir şey var demektir” dedi.

İlçe Başkanı olduğu Bakırköy’de, son 3 yıldır yapılan ciddi seçim çalışmalarında, parti etkinliklerinde, hatta örgüt toplantılarında dahi görmediği kişilerin bu şekilde ahkam kesmeye hakkı olmadığını da sözlerine ekleyen Celal Sevinç, “Bazı arkadaşları tenzih ederek konuşuyorum. Bu güne kadar neredeydiniz” diyerek konuşmasına son verdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi