15 Mayıs’tan beri yerinde istihdam yönetimi anlayışıyla, İŞKUR iş birliği ile hayata geçirilen Zeytinburnu Kariyer Merkezi’nin resmi açılış töreni, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ev sahipliğinde, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla yapıldı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Makas ve Ak Parti İlçe Başkanı A. Selami Delibalta’nın da katıldığı resmi açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, öncelikle ‘Barış Pınarı Harekatı’nın bir iç güvenlik ve Suriye’yi stabilize etme harekatı olduğunu söyleyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başarılar diledi. Operasyona katılan askerlerimizin burunları kanamadan ülkemize dönmelerini temenni etti.

“3 BİN 650 KİŞİ İŞ ARAYIŞI İÇİN BAŞVURDU”

Zeytinburnu Kariyer Merkezi'nin 15 Mayıs'ta kayıt almaya başladığını belirten Başkan Arısoy, o günden bu güne yapılan çalışmaları anlattı. "Merkezimize yüzde 51’i erkek, yüzde 49’u kadın olmak üzere toplam 3 bin 650 kişi başvurdu. Başvuranların yüzde 60 'ı 18-35 yaş arası, yüzde 3’ü de engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Belediyemizin bünyesinde oluşturduğumuz Kariyer Merkezi çalışma arkadaşlarımız 80 firmayı ziyaret etti. İş yerlerinden aldığımız verilere göre de; çeşitli sektörlerde 363 pozisyon oluşturduk. Merkezimizde firmaların toplu mülakatlarını da gerçekleştirdik. Toplam 5 bin 214 kez sms veya mail yoluyla bilgilendirme yaptık. Sonuç olarak 313 kişiyi işe yerleştirdik" dedi.

TEK ŞART, ZETİNBURNU'NDA İKAMET ETMEK

Kariyer Merkezi’ne başvurmanın tek şartının ‘Zeytinburnu'nda ikamet etmek olduğunu belirterek devam eden Arısoy, temel amaçlarının ticaret hayatında deri, ev tekstili ve örme kumaş alanında önemli bir yeri olan Zeytinburnu'nda işsizlik sorununa çözüm bulmak olduğunu söyledi. İlçe içi istihdamın ulaşım ve trafik açısından da faydalı olacağına inandığını belirtti.

Arısoy’un ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Makas’ta belediyecilik anlamında birçok ilçeye önderlik yapan Zeytinburnu'nun, Başkan Ömer Arısoy’la birlikte daha da hızlandığını gördüklerini söyleyerek, Arısoy'a “Sözün senet olduğunu gösteren Başkan” diye hitap etti.

Arısoy’un adaylığı döneminde sahada verdiği sözleri icraata döktüğünü ilçe halkıyla birlikte gördüklerini söyleyen Makas, “İlçem adına canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ÖLÜRSEK ŞEHİT, KALIRSAK GAZİ

Zeytinburnu Kaymakamı Mehmet Makas, “Şanlı ordumuz emniyet güçlerimizin de takviyesiyle gönlümüzün misafiri Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine huzur içinde dönmesi için bir harekatın içindeler” diyerek, Barış Pınarı Harekatı hakkında konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti ordusunun gittiği her yere adaleti ve barış götürdüklerini söyleyerek, bugün de dedelerine yakışır bir şekilde bunu yapacaklarına inandığını söyleyen Makas, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan bu harekette canhıraş şekilde mücadele eden Mehmetçiğimize başarılar diliyorum. İnanıyorum ki zafer yakın. 415 bebek katili etkisiz hale getirilmiştir. Ezanın dinlemesi, bayrağın inmemesi için verdiğimiz şehitlerimize rahmet, ‘Biz ölürsek şehidiz kalırsak gaziyiz’ şiarıyla hareket eden kahraman ordumuza başarılar diliyorum” dedi. “Bu toprakları adaleti getirecek tek milletiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’ta, Zeytinburnu Kariyer Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, 'Barış Pınarı Harekatında fedakarca mücadele eden silahlı kuvvetlerimize, Rabbimden zaferler nasip etmesini niyaz ediyorum' diyerek konuşmasına başladı.

SÖYLEMİN EYLEME DÖNDÜĞÜ GÜZEL BİR HİZMET

Kariyer Merkezinde faaliyet gösteren İŞ-KUR, işçi-işveren arasındaki aracılık hizmetlerinin güzel bir örneğini gördüğünü söyleyen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Değişen dünyamızda, çalışma hayatı da artık daha değişken ve dinamik yapıda. Tüketim ve teknoloji araçlarındaki değişim, çalışma hayatında bizim ne kadar dinamik bir şekilde adaptasyon göstermemiz gerektiğinin bir sonucu. Söylemin eyleme dönüştüğü güzel bir hizmeti görmenin sevincini yaşıyorum. Belediyemize ve Başkanımız Ömer Arısoy’a şahsım ve gençlerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

2,6 MİLYON GENCİ İŞKUR ARACILIĞI İLE İŞE YERLEŞTİRDİK

2012 yılından bugüne kadar İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirilen ve ilaveten düzenledikleri İşbaşı Eğitim Programları ile 2002'den bugüne 2,6 milyon gencin işe yerleştirildiğini belirten Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, konuşmasının ardından Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve beraberindeki heyetle birlikte Zeytinburnu Kariyer Merkezini gezerek, çalışanlardan bilgiler aldı.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi