İstanbul Muhtarları Eğitim Derneği Başkanı da olan Şirinevler Mahalle Muhtarı Galip Karayiğit; 23 yaşında muhtar olmak için yola çıktığında da kendisini tiye alanlar olduğunu ve 9 yıllık muhtar olduğunu söyledi. Siyasetin içinde olduğunu, stajını muhtarlıkta yaptığını ve şimdi de belediye başkanlığına aday olduğunu belirtti.

Bahçelievler’de gidişatın kötü olduğunu, uyuşturucu kullanımın arttığını, kentleşme ve alt yapı sorunlarının had safhaya ulaştığını belirten Karayiğit, “2019’da Bahçelievler’de değişecek” dedi.

85 kişilik meclis üyesi listesinin 65’i ni bayanların oluşturduğunu, Alevi, Sunni, Ermeni, Yahudi ayrımı yapmadan, gönülden hizmet etmeyi esas alan herkesle birlikte olduğunu ve maddi değil manevi gücü esas aldığını ifade ederek açıklamalarını sürdüren Galip Karayiğit, siyasi partilerin yerel yönetimlerde milli birliği bozduğuna inandığını söyledi.

Siyasi partilerin yerel yönetimlerden tasfiyesini sağlayacaklarını belirterek meclis üyelerinin tamamını kendisinin yazabileceği, adı az duyulmuş bir partiden aday olacağını sözlerine ekleyen Karayiğit, “Biz halka kazandıracağız, halkı zengin edeceğiz. Kimse belediyenin kapısına erzak yardımı için gelmeyecek. Öyle bacak bacak üstüne atıp, keyfi için ilçenin kaderiyle oynayan adamların dönemi bitecek. Biz Allah’a güveniyoruz.” dedi.

Kimseden maddi destek beklemediğini, tüm giderlerini kendisinin karşıladığını ve yarın göreve geldiğinde kimsenin kendisine gelip karşılığını isteyemeyeceğini de sözlerine ekleyen Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Galip Karayiğit, “Yuvayı yapan dişi kuştur” şiarıyla yola çıktıklarını ve bu sistemden yorulan herkesten oy alacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Karayiğit, belediye başkanı seçildikten sonra, her ay 22 aileyi çekilişle ev sahibi yapacağını da söyleyerek, en az 10 yıldır Bahçelievler’de oturan ve aidiyet duygusu taşıyan her vatandaşının sorunlarına, kendi sorunu gibi yaklaşacağını söyledi. Belediyelerin isterse bütçesine dokunmadan değil 22 aileye, 220 aileye bile ev verebileceğini söyledi.

Çöp toplamak, kaldırım yapmak, sosyal ve kültürel etkinlikler yapmak için aday olmadığını, bunların zaten görevi olduğunu, 21. Yüzyıl Türk-İslam medeniyeti ile insanlığı buluşturmak için aday olduğunu belirtti.  

İnsanların birbirini sevmediğini, ruhlarının boş olduğunu söyleyen Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Galip Karayiğit, sahada 4200 kadının çalıştığını söyledi. “Kadın anadır. Kurtuluş savaşının kahramanlarıdır. İlk şehit kadındır. İnsanlık sıkıştığı zaman nefes verendir ve insanlığı bu sıkışıklıktan kurtaracak yine kadınlardır” diyerek açıklamalarını tamamlayan Karayiğit, “Belediye hizmet kapısıdır ve biz bunu göstereceğiz” dedi.

Elizan Altunufağı / Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi