29 Ekim’de hizmete açılacak olan 3. Havaalanı’nın isminin Atatürk olması için Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi, Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan “3. Havaalanı’nın Adı Atatürk Olsun” imza kampanyası başlattı.

Geçtiğimiz günlerde önce Change.org’da “3. Havaalanı’nın Adı Atatürk Olsun” adlı bir imza kampanyası başlatan ADD, Süheyl Batum’un başkanlığa gelmesiyle birlikte harekete geçti.

“3. Havaalanı adının Atatürk olması için ilk adım olarak imza kampanyası başlatılacağı, sonra da yasal ve demokratik tüm insan haklarının kulllanılarak kitlesel eylemler düzenlenebileceği” kararını alan ADD Genel Merkez Yürütme Kurulu, Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndan start aldı.

ADD, 3. Havaalanı’nın adının Atatürk olması için imza kampanyasına Bakırköy’den başladı

ADD Bakırköy Şube Başkanı Özlem Altun ev sahipliğinde gerçekleşen kampanya ya, ADD Bahçeşehir Şube Başkanı Abdullah Kaya, ADD Maltepe Şube Başkanı ve İstanbul Eşgüdüm başkanı Olcay Yılmaz, ADD Şişli Şube Başkanı ve İstanbul Eşgüdüm başkan yardımcısı Ramazan Erbey, Sinema Sanatçısı Gülsen Tuncer, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Kurtulmuş, Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri Tansel Gülmezoğlu, Hasan Çalış, Taşkın Toprak, İyi Parti Bakırköy İlçe Başkanı Alper İnanç ve yönetiminin yanı sıra çok sayıda vatandaş destek verdi.

İmza kampanyasında konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Süheyl Batum, “Bu bir taşınma, bir geçiş ve bir yer değişikliğidir. Bu nedenle isim değiştirilemez, başka bir isim verilemez, yeni bir isim aranamaz. 3. Havaalanı’nın isminin yine Atatürk Havaalanı olarak korunması, siyasi olduğu kadar, hukuki hatta ahlaki bir zorunluluktur” diyerek, 3.Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin insanca yaşama talebini de desteklediklerini söyledi. Temel asgari işçi taleplerini değerlendirmeyen iktidarı “Kölelik düzeninin iktidarı” olarak değerlendirdi.

Atatürk adıyla değil de, işçi hakkıyla sahalarda olmalarını söyleyen bazı solculara da “O insan hakkı bile değil, insan hakkıdır. Sen bu ayrımı yapamıyorsan sen solcu falan değil, iktidarın şakşakçısısın” dedi.

Konuşmasının devamında Batum, "Biz hiçbir siyasi partinin ne arka bahçesiyiz ne de ön bahçesiyiz. Biz Türkiye’nin demokratik, laik, kölelerin yer aldığı bir cumhuriyet değil, sosyal ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir cumhuriyet oluşunu devamlı olarak korkmadan söyleyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan'ın "Is Bankası CHP'nin etkisi altında olmamalı. Hisseleri Hazineye devir edilmeli" açıklamasına karşılık ADD'nin tutumunun ne olacağını sorduğumuz ADD Genel Başkanı Batum, "Önce CHP ne yapacak ona bakalım" diye cevap verdi.

BATUM SİYASİ PARTİLERE TEPKİ GÖSTERDİ, ‘HALKIN KABAHATİ YOK’ DEDİ

Vatandaşlardan büyük ilgi gören Batum, referandumunda Türkiye de R. Tayyip Erdoğan ve tüm iktidar yakınlarının televizyon kanallarından aleni olarak ‘Hayır verenlerden hesap soracağız’ demesine, vatan haini ve terörist suçlamalarına rağmen yüzde 52 oranında ‘Hayır’ dediğini ifade ederek, “Demek ki halkın kabahati yok burada. Tüm baskılara rağmen bu halk korkmadı ve gitti oyunu Hayır’a bastı. Bu halk tek kişilik Cumhuriyet istemediğinin arkasında durdu. Asıl biz bunun farkına vardığımız zaman kazanacağız” diyerek, R. Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu yüzde 48 oy oranının arkasında durduğunu, CHP, MHP, Vatan Partisi gibi siyasal oluşumların itirazlara karışmadığını ve ‘Bizi karıştırmayın’ dediğini söyleyerek tepki gösterdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi