Makamında ziyaret ettiğimiz Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile bir röportaj gerçekleştirdik. İlçenin daha iyi hizmet alabilmesi için var gücüyle çalışacağını anlatan Dursun, ilçede ki vatandaşların ihtiyaçlarına adalet ve eşitlik ışığında çözümler üreteceğinden bahsetti.

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK İLÇESİ OLACAĞIZ

Kadınlara ve gençlere yönelik çalışmaları öne çıkarmak istediklerini söyleyen Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, ‘’ Kadın ve gençlerimizin desteği ile Sultangazi’yi güçlü bir noktaya getireceğiz. Tek amacımız, Sultangazi’yi Türkiye’nin örnek ilçelerinden biri haline getirmek. Sultangazi’yi sultan bir şehir haline getirme yolunda, ‘’Hep Birlikte Daha İyiye’’ sloganımızla birlikte emin adımlarla ilerliyoruz. Eğitime destek veriyoruz çünkü bugünün çocuğu yarının büyüğüdür. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi bir eğitim alması ve onlar için yaşanılabilir bir gelecek bırakmak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sultangazi Eğitime Destek Akademisi (SEDA) ile öğrencilerimizi merkezi sınavlara ücretsiz olarak hazırlıyoruz. Gençlik ve Bilim-Kültür merkezimizde de bilime açık, donanımlı bireyler yetiştiriyoruz’’  dedi.

SULTANGAZİ CADDE CADDE, SOKAK SOKAK YEŞİLLENİYOR

'Sultangazi'yi cadde cadde sokak sokak yeşillendiriyoruz' sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Sultangazi Belediye Başkanı Av.Abdurrahman Dursun, yeşile ve çevreye önem verdiklerinin altını çizdi. Dursun,"Çevremizi korumak zorundayız. Dikeceğimiz her bir ağaç çocuklarımızın geleceğini inşa ediyor. Hedefimiz ilçemizdeki yeşil alanları artırarak Sultangazi'yi hak ettiği yere getirmektir. Biz ağaç dikmeye devam edeceğiz. Sizler de çevreye sahip çıkmalı ve temizliğe özen göstermelisiniz. Unutmayalım ki en güzel temizlik kirletmemektir" diye konuştu.

İLÇE HALKI KÜLTÜR VE SANATLA BULUŞACAK

Sultangazilileri kültür ve sanat ile içiçe getirmek istediklerini belirten Dursun, ‘’ Mimar Sinan Kültür Sanat Sezonu ismini verdiğimiz etkinliklerin başlangıcını bu ay gerçekleştirdik. Tiyatro, seminer, söyleşi ve daha bir çok etkinliği ilçe halkıyla buluşturacağız. Bununla birlikte tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Anadolu'nun kültürel zenginliğini gelecek nesillere aktarmak amacıyla geziler düzenliyoruz. Katılımcılar bu gezilerle ülkemizin tarihi yapı ve doğa güzelliklerini keşfetme imkanı buluyor’’ diye söyledi.

SIFIR ATIK PROJESİ İLE FARKINDALIK YARATIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen "Sıfır Atık" projesine, Sultangazi’de her gün toplanılan 500 ton atık ile destek verdiklerini açıklayan Dursun, ‘’ Tekstil atıklarının konulması için 150 ayrı noktaya kumbaralar yerleştirdik. Vatandaşlarımızın toplandığı alan ve meydanlara da atık getirme merkezleri açtık. Böylece atık oluşumunu en aza indirerek israfın önüne geçmeye, oluşan atığın toplanmasına ve geri kazanılmasını sağlıyoruz. Her atık çöp değildir! Bu bilinçle evdeki atıkları cinsine göre ayırıp geri dönüşüm araçlarına bırakabilir ya da atık kumbaralarına atabilirsiniz. Gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak hepimizin görevidir’’ diye belirtti.

IŞIL IŞIL BİR SULTANGAZİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sultangazi’de görüntü kirliliği oluşturan havai hatları yer altına alma çalışmaları için BEDAŞ (Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş) ile bir görüşme yaptığını ifade eden Dursun,  aynı zamanda aydınlatma ve elektrik direklerini yenileme çalışmalarına başladıklarından bahsetti. Dursun, ‘’Daha güzel bir Sultangazi’ye kavuşmak için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.  ‘Işıl Işıl Bir Sultangazi’’ diyerek çıktığımız bu yolda alt yapıdan üst yapıya, çevreden yeşil alana kadar pek çok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu çalışmaları yaparken ilgili kurum ve kuruluşlarımızın görüşlerini alarak hizmeti en hızlı şekilde gerçekleştirmek için çaba sarf ediyoruz’’  dedi.

Tolga ÖZDEMİR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi