“CAMİLERİMİZ TOPLUMUMUZU BİRLEŞTİREN MEKANLARDIR”


Gaziosmanpaşa ve Sultangazi Belediyeleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerini bir araya getirdi. Sultangazi Nikah Salonları’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın yanısıra eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve 2. Bölge milletvekili adayı Hayati Yazıcı, İlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile din görevlileri katıldı.

Sultangazi’deki program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşanİlçe Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Camilerin, üzerinde yaşadığımız toprakların mührü olduğunu ifade etti. Sarıkaya, “Camilerimiz toplumumuzu birleştiren, kaynaştıran, bir araya getiren mekanlardır. Toplumumuzun mihenk taşıdır” dedi.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise konuşmasında din görevlilerinin  dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirerek, toplum hayatında önemli bir görev üstelendiğini kaydetti.

 


“CAMİ GÖREVLİLERİNİN HİZMETi CEMAATLE SINIRLI DEĞİLDİR”

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ise Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve İlçe Müftüsü İsa Gürler ve ilçede görev yapan imam-hatip ve müezzinler katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Usta Cami görevlilerinin hizmet ve faaliyetlerinin cami cemaatiyle sınırlı olmayıp, toplumun bütün kesimlerine yönelik olduğuna dikkat çekti. İlçede camilere yönelik hizmetlerini de anlatan Başkan Usta, konuşmasının sonunda ilçede görev yapan imam-hatip ve müezzinlere Gaziosmanpaşa Müftülüğünce hazırlanan teşekkür plaketlerini takdim etti.

Şahin İMĞA-Kent Yaşam

 

Editör: Haber Merkezi