Yaklaşan Kurban bayramı öncesi hem Suriyelilerin Saraçhane’de yaptıkları eylemi hemde ülkelerine bayram ziyaretine gitmelerini Şirinevler Meydan’da vatandaşlara sorduk. Ülkemizin mülteci politikası hakkında olumlu-olumsuz görüşlerini aldık.

SURİYE VATANDAŞI OLUP, SİZDE MAAŞ ALIN

Kendisinin biraz önce polisler tarafından kimlik kontrolü için çevirildiğini ve o esnada bir Suriyeliyi de çeviren polislerin, onun kimliğine bile bakmadan ‘’Sen devam et’’ dediklerini anlatan bir vatandaşsa, ‘’ Kimsenin babasının parası değil. 40 milyar doları yardım ettik diyorlar. Bir tane yaşlı adam geçen gün bana dedi ki, ‘Ya sizde akıl olsa Suriye’ye gidersiniz, Suriye vatandaşı olursunuz. Buraya gelir maaş alırsınız. Gitsenize Suriye vatandaşı olun’ dedi.  ‘’ diye anlattı.  

İŞ VERENLER SURİYELİLERİ TERCİH EDİYOR

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen bir genç, ‘’ Türk vatandaşları iş bulamıyor, iş verenler sigortasız ve daha az maaş verdikleri için Suriyelileri tercih ediyorlar. İş yok, gelir yok, para yok. Bu insanların cebinde para yoksa hırsızlıkta yapar, uyuşturucuda satar. Parası olmayan insan bunları göze alabiliyorr’’ diyerek serzenişte bulundu.

SAVAŞ VARSA BAYRAMA NASIL GİDİYORLAR

Madem Suriye’de savaş var, nasıl olurda bayram ziyaretine gidiyorlar diye vurgulayan vatandaş, ‘’ Nasıl oluyor bu iş? Bayrama gidiyorlar 20 gün kalıyorlar, yiyorlar, içiyorlar. Sonra savaş var diyerek bu tarafa geliyorlar. Böyle bir savaş görmedim ben Dünya’nın hiç bir yerinde’’ dedi.

Tolga ÖZDEMİR – KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi