Tokat Niksar’lı olan Halil Taşkesen muhtar adayı olduğunu açıkladıktan sonra  Tokat il, ilçe ve köy dernekleri,ikitelli Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Erzincanlılar Derneği, Malatya Gülyüzü Köyü Derneği ve  Kars Ardahan Derneği gibi mahallede hizmet eden birçok dernek  ile tanışma ve değerlendirme toplantısı yaptı.  Atatürk mahallesi  329. Sokakta bulunan Tokat Erikbelen Köyü Derneği’nde gerçekleşen kahvaltı buluşmada Taşkesen, neden muhtar adayı olduğunı ve mahalleye acil yapılması gereken hizmetleri anlattı ve katılan 17 dernek yöneticisinden destek istedi.

TAŞKESEN: “34 SENEDİR BURADAYIM”

Atatürk mahallesi Muhtar Adayı olan Halil Taşkesen 34 yıldır Küçükçekmece Atatürk mahallesinde yaşadığını belirterek, mahallenin sorunlarına ve eksikliklerine hakim olduğunu dile getirdi. Muhtar olacağına inancının tam olduğunu söyleyen Halil Taşkesen,’’ Irk, mezhep, bölge, memleket  ayrımı yapmadan mahalle sakinlerinin huzur ve refahı için çalışacağım ‘’ dedi.

“HİZMET İÇİN GELİYORUM”

 2014 muhtarlik secimlerinde de aday olan ve  3995 oy alan  Taşkesen, "Daha iyi bir Ataturk Mahallesi icin tekrar aday adayiyim " dedi.31 Mart seçimlerinde başarılı olduğu takdirde mahallenin sorunlarını ele alıp çözeceğini dile getiren Halil Taşkesen, öncelikle mahalleden geçen derenin üstünün kapatılmasını sağlayacağını söyledi. Muhtarlık makamının ve muhtarın görevlerinden birinin de Mahalle sakinlerinin zor günleri olan cenazeleri söz konusu olduğunda yanlarında olmak ve eğerki cenazelerini memleketlerine götürmek istiyorlarsa belediyeden ücretsiz araç tahsisini sağlamaktır. İşte bende görevi üstlendiğim an itibariyle mahalle halkının hayır işlerinde olduğu gibi acılı günlerinde de yanlarında olmak ve onlara acılı günlerinde bir nebze de olsa yardımcı olmak ve acılarını paylaşmak için mücadele edeceğim dedi

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIN REFAH İÇİNDE YAŞAMASINI SAĞLAYACAĞIM”

Halil Taşkesen Atatürk Mahallesi’nde ikamet eden engelli vatandaşlar için de özel bir çaba harcayacağını belirterek, “Sivil bir vatandaş olarak da zaten sürekli bu tür sorunlar için gerektiğinde dilekçe vererek gerektiğinde ise yetkili makamlara gidip şifaen bildirmekteyim. Yani ben bu mahallede yaşadığım günden beri hiçbir zaman mahallenin ve mahalle halkının sorunlarından uzak kalmadım ve bundan sonrada kalmayacağım. Ancak şu bir gerçek, seçilirsem seçilmiş olmanın verdiği avantaj ve güçle çok daha aktif olacağım. Ve sorunlarımızı muhtar olarak yazılı ve sözlü olarak başta belediyemiz olmak üzere devletin her kademesine daha rahat ve etkili olarak iletip çözümü konusunda elimden geleni yapacağım” dedi

KIZ YURDUNA VE KREŞE İHTİYAÇ VAR

42.737 insanın yaşadığı Atatürk Mahallesi’ne acilen kız lisesi ve meslek lisesi açılması için çabalayacağını belirten Taşkesen‘’Mahallemizin okula, kreşeve  kız öğrenci yurduna da acil ihtiyacı var. Bu sorunların çözümü için göreve geldiğim ilk gün itibariyle mücadele edeceğim’ diye ekledi. Son olarak , Atatürk Mahallesi'nde oturan secmenlerden desteklerini beklediğini dile getiren Halil Taşkesen: "Herşey Atatürk Mahallesi için " dedi.

HALİL TAŞKESEN KİMDİR

1956 Yılında Tokat’ın Niksar ilçesi Erikbelen Köyü’nde doğdu. 1973 yılında ortaokuldan mezun oldu ve çalışma hayatına atıldı. 1978 yılında İ:E:T:T genel Müdürlüğünde işe başladı ve 2002 yılında emekli oldu. 1985 yılında Küçükçekmece Atatürk mahallesi’ne taşındı ve 31 Mart yerel seçimlerinde Atatürk Mahallesi muhtar adayı oldu. Aile babası olan Halil Taşkesen 5 çocuk babası.

GAMZE ÜNLÜ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi