Olayın yaşanma anı  hakkında ilçe başkan yardımcılarından bilgi aldığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bunlar freni patlamış kamyon gibi davranıyorlar, çünkü bu hafta seçim olsa yüzde 68 hayır var" dedi.



‘BİZE KORKAK DİYEN, CHP'NİN GEÇMİŞİNE BAKACAK’
"Bir ülkeni Başbakanı, Cumhurbaşkanı ve Bakanları bu kadar sorumsuzca davranıyorsa, sokaktaki insanların nasıl davranacağını tahmin edin" diyen Tekin, bu tür provakasyon olaylarının seçmen duyarlılığının yüksek olduğu yerlerde daha çok görülmeye başladığına dikkat çekti. Partilileri polemiğe girmemeleri yönünde uyaran Gürsel Tekin, "Biz Allah’tan başka hiç bir şeyden korkmuyoruz. Bize korkak diyen, CHP'nin tarihine bakacak. Biz kuva-i milliyeden destan yazarak gelmişiz. Erbakan'ın deyimiyle arka bahçeden kaçanların partisi bizim gücümüzü test edemez" şeklinde konuştu.
Referandum sonucu hayır olursa iç savaş çıkacağını söyleyenlere de cevap veren Tekin, “Siz kimsiniz de hayır kazanırsa iç savaş çıkar diyorsunuz. Bu ülkede iç savaş falan çıkmaz. Hesap verecekler, yargı işleyecek diye mi bunu söylüyorlar? Bunu söyleyenler hesap vermemek için masayı dağıtmaya çalışıyorlar" diyerek sözlerini tamamladı.
Gürsel Tekin'in ardından söz alan Milletvekili Enis Berberoğlu'da, “Biri çıkıp televizyonlardan,  gazetelerden gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorsa biz ne diyeceğiz?” diye sordu.
Hep birlikte ‘hayır’ diye cevap veren izleyiciler, slogan atarak korkmadan ülkenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini ifade ettiler.
Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda KHK mağduru memurların standını da ziyaret eden CHP'li gurup, sonuna kadar kendilerine destek olacaklarının sözünü verdi.
Selvi Sarıtaç/Kent Yaşam
 
 
 

Editör: Haber Merkezi