Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin referandum çalışmaları için hazırladığı üç otobüsten biriyle 82 ili gezerek vatandaşlara 16 Nisan’da neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlatan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, içinde CHP İlçe Başkanlığı’nın da olduğu Bayrampaşa Milli Egemenlik ve Demokrasi Platformu’nun çalışmalarına destek vermek için bu kez Bayrampaşa’daydı. CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ve partililerin coşkuyla karşıladığı Tekin, ilçedeki çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlara hayır lokması dağıttı, vatandaşlarla ateşin üzerinden atlayarak bahar bayramını kutladı.

MUTLU: MESELE MİLLET MESELESİ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ziyaret öncesinde CHP PM Üyesi Ferihan Karasu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bayrampaşa Milli Egemenlik ve Demokrasi Platformu’nun açmış olduğu seçim ofisinde yapılan basın toplantısında ilk sözü CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu alarak şunları söyledi: 
“Referandum sürecinde gece gündüz demeden bize emek ve destek veren partililerimizi, kadınlarımıza ve gençlerimize başta olmak üzere herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bu seçimde söz konusu olanın bir parti meselesi olmadığını bir ülke meselesi olduğunu, tercihimizin ya aydınlıktan ya da karanlıktan yana olacağını söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Bu doğrultuda her gün bir vekilimiz ve parti meclis üyemiz ilçemize gelerek bizleri yalnız bırakmadı. Bugün de bizi yalnız bırakmayıp her zaman yanımızda olan milletvekilimiz bizim için İstanbul’un Başkanı  Sayın Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu yürüteceğimiz çalışmalarda halkımıza neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlatacaklar. PM Üyemiz Ferihan Karasu aramızda hepinize yürekten teşekkür ediyoruz.”

‘DEVLET TELEVİZYONLARI ‘EVET’E ÇALIŞIYOR’

Daha sonra söz alan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, referanduma yönelik süren kampanyada halkın ödediği vergilerle yayın tapan devletin televizyon kanallarını eleştirerek, “Seçim dönemlerinde bütün dünyada ister yüzde 1 oyunuz, isterse yüzde 100 oyunuz olsun, devletin televizyonları ve kanalları eşit davranmak zorundadır. Yüzde 39 oy alan Merkel’in partisi ile yüzde 3 oy olan başka bir partiye eşit şekilde yaklaşılıyordu. Şu an ülkemizdeki duruma baktığımızda maalesef her yer işgal altında. ‘Hayır’ı anlatacak tek yer bırakılmamış. İstanbul’un bütün bölgelerinde kaçak billboardlar üretilmiş durumda. Sayın Başkan, bu kaçak billboardlar ile ilgili bir şeyler yaptınız mı? Bizden biri bunu yaparsa aynı hoşgörüyü gösterir misiniz? Devletin resmi binaları adeta işgal edilmiş gibi. Bu vicdani değildir. Bu nasıl bir edepsizliktir. Ne zaman edepli olacaksınız. 80 milyon vatandaşımızın vergi verdiği devletin kanalları sizin çiftlikleriniz mi?” diye sordu.

‘TEK KIRMIZI ÇİZGİLERİ KOLTUK’

AK Parti Hükümeti’nin dünyada ve Ortadoğu’da yanlış üstüne yanlış yaptığını ve Türkiye gibi bir ülkenin itibarını her gün biraz daha zayıflattığını belirten Tekin, “Atamız dediğimiz Süleyman Şah’ın türbesine bile sahip çıkamadılar.  Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlere sahip çıkamadılar. İsrail’de ezanı yasaklayanlara karşı tek bir söz söyleyemediler. Bu iktidarın koltuk derdinden başka hiçbir kırmızı çizgisi yoktur. Şimdi siz bunları mı ‘evet’ diyeceksiniz sevgili kardeşlerim?” sorusunu yöneltti.

‘BAŞBAKAN DA HAYIR DİYECEK’

‘Hayır’ kampanyasını yürütenlere karşı uygulanan baskıların faşizm anlamına geldiğini ifade eden Tekin, “Faşizm; ekmeğini kazanmak derdinde olan vatandaşı ‘hayır’ dediği için işten çıkarmak, o vatandaşın ekmeğiyle oynamaktır. Özellikle iktidar mensupları sizden rica ediyorum, şu ses tonlarınızı düşürün. Bu ne telaşıdır? Konuşurken at yarışı spikeri gibi davranmaktan vazgeçin. Hele o başbakanın öfkesini anlamaktan zorluk çekiyorum. Ben Sayın Başbakan’ın yerinde olsam ‘hayır’ derim. Bir başbakan kendi altına dinamit koyar mı? İnanıyorum ki Sayın Başbakan da sandıkta ‘hayır’ oyu kullanacaktır” dedi.

‘SONUÇ; HAYIR OLACAK’

Araştırma şirketlerinin anket sonuçları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Tekin, “Dünyanın her yerinde araştırma şirketleri bağımsız olur. Araştırma şirketlerinin yüzde sekseni bakanlıklardan iş alıyor. Böyle bir ortamda yaptıkları anketler bizim için önemli değil. Ama 82 il gezen bir kardeşiniz olarak sonucu söylememi isterseniz; sonuç en az yüzde 65’le ‘hayır’ olacak. Yüzde 68 demek istiyorum ama bir ihtimal yüzde 65 olacak. Hepinize hayırlı günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.  

 FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

 

Editör: Haber Merkezi