Timuçin Eğitim Kurumları,  eğitim öğretime merhaba dedi. Bahçeşehir'deki kendi yerleşkesinde resmi bir tören ile açılan okul, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği “Muasır Medeniyetler” seviyesine Türkiye'yi taşıyabilecek bireyler yetiştirmek misyonuyla  eğitim sektöründeki yerini aldı.

Dünyanın eğitim öğretim yaklaşımlarına yön vermiş üç önemli bilim adamının (Jean Piaget, Erik Erikson ve John Dewey) kuramlarından hareket ederek kendi özgün eğitim modelini (Dinamik Eğitim Modeli) kurgulayan Tek Okulları, Türkiye'nin ihtiyacı olan yenilikçi eğitim felsefesini tüm çocuklara sunma hedefiyle açıldı.

Timuçin Eğitim Kurumları'nın hizmet verdiği Bahçeşehir İlkokul ve Ortaokul binası, 5500 m2 lik kapalı alanı ve 6500 m2 lik açık alanıyla okul binası olarak inşa edildi.. Binanın içinde 32 adet dersliğe ilave olarak, kapalı spor salonu, buz pateni salonu, labaratuvar, zenginleştirilmiş kütüphane, lego sınıfı, görsel sanatlar atölyesi, dans salonu, konferans salonu, müzik sınıfı, drama sınıfı, satranç sınıfı, heykel atölyesi, kafeterya, tenis kortu, basketbol sahası, futbol sahası ve yemekhane yer almaktadır.

 "Eğitim üsleri kuracağız"

Başakşehir  Kaymakamı  Kazım Tekin,  Okul Kurucusu  Celal Serzan Timuçin, Eğitim Direktörü Yaşar Solak ve Erol Timuçin tarafından kurdele kesimi gerçekleştirildi.  TEK Okullarının Kurucusu Celal Serzan Timuçin, eğitime yatırım yapmış olmanın Timuçin Ailesi için büyük bir heyecan ve büyük bir anlam ifade ettiğini belirttiği konuşmada, baba Erol Timuçin'in hayalini gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.   " TEK Okulları; bilimsel aklın peşinden giden, kendisi ve çevresi için pozitif değerler üreten, hayata değer katan ürünler ortaya koyabilen, dünyayla entegre, iletişim ve işbirliği yönleri gelişmiş, çağdaş ve modern dünyanın normlarını içselleştirmiş her anlamda özgür bireyler yetiştirmek için misyonuyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında İstanbul Bahçeşehir'de kendi yerleşkesinde faaliyete başlıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda eğitim öğretime devam edecek olan okulumuz; başta İstanbul ve diğer büyük şehirler olmak üzere Türkiye'nin önemli noktalarında satın alacağı yerleşkelere eğitim üsleri kurarak büyümeyi hedeflemektedir. TEK Okulları, hızlı değil kaliteli büyüyerek kurumsallaşmayı, markalaşmayı ve Türkiye'nin en iyi okulu olmayı amaçlamaktadır" şeklinde konuştu.

" Timuçin Ailesini kıskandım "

Başakşehir Kaymakamı  Kazım Tekin ise,  her yönüyle farklı TEK Okullarının açılışını yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade ettiği konuşmasında Timuçin Ailesini kıskandığını ifade etti. Tekin, " Devlet görevlisi değilde iş adamı olsaydım mutlaka okul açmak isterdim. Bunu başaran Timuçin Ailesi'ni gerçekten kıskandım. Bu okulun Erol Bey'in çok uzun yıllardır hayali olduğunu öğrendim. Bu hayali gerçek kılan kıymetli evlatları Celal Serzan Bey ve Dilşah Sezin Hanım'ı kutluyorum. Okulumuzun açılışını yaptığıma göre kendimi fahri olarak bir parçası görüyorum. Kurumuzun çalışmalarının yakın takipçisi olacağım.  Kurucularımızdaki heyecan ve samimiyeti gördüğüm için söylüyorum. Mutlaka engelli çocuklarımızında eğitim görebileceği olanaklar sunmalısınız. Buradan mezun olan çocuklarımızın iyi eğitim almasının dışında özel ilgi alanları olmalı, sizler de buna doğru yönlendirme yapmalısınız.En az bir enstrüman çalabilmeli, spor yapma alışkanlığı olmalı. Mesela, fotoğraf çekmeye ilgi duymalı…Ben, Timuçin Eğitim Kurumlarının kurucusundan, idarecilerine, öğretmenlerinden personeline kadar herkeste bu ışığı gördüm" şeklinde konuştu.

CELAL KARAALİ- KENT YAŞAM GAZETESİ
 

YILLARIN ÖZLEMİ GERÇEKLEŞTİ

TEK Okullarının kurucularından olan Baba Erol Timuçin, “Yıllardır ticaretle uğraşmaktayım ve aklımın bir köşesinde hep bir okul açmak vardı. Kalkınmanın, çağdaşlığın, başarının ve huzurun yolu eğitimden geçer, bunu bilen biriyim. Bu bilinçle yıllardır aklımın bir köşesinde olan okul açma hayali ve isteği nihayet gerçekleşti. Buna vesile olan oğluma, kızıma ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi