2009 yılında çıkan yasayla muhtarlıklarla vatandaşın birbirinden uzaklaştığını, buna karşılık kendilerinin bir aile gibi olduklarını söyleyerek, çalışmalarını anlatan Zuhuratbaba Muhtarı Mustafa Aykut İncesaraç, özellikle toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik yaptığı çalışmalardan büyük keyif aldığını söyleyerek gazetemize açıklamalarda bulundu. İncesaraç, Bakırköy’de en fazla parkın Zuhuratbaba Mahallesinde bulunduğunu ve hiç bir parkının da özel bir işletme tarafından kullanılmadığının altını çizdi.

BİLDİĞİM HERŞEYİ, ÜNAL EROL ÖĞRETTİ

2000 yılının Ağustos ayında mahallesindeki çocuk parkına yapılan kaçak büfeyi büyükşehir belediyesine yıktıran ve sonrasında uğradığı silahlı saldırıyla yakından tanınan dönemin muhtarı merhum Ünal Erol’un’da damadı olan M. Aykut İncesaraç, “Doğma büyüme Bakırköylü’yüm ve 20 yıllık evliyim. Rahmetle andığım kayınpederim Ünal Erol, beni çok küçükken yanına aldı ve bildiği her şeyi öğretti. Bu gün siyaseten yapılan en kütü şey insanları kutuplaştırmadır. Dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden her kesimden oy alan muhtarların, mahallesindeki her ailenin bir ferdi olduğunu öğretti” dedi.

PARKLARIMA SAHİP ÇIK!

Merhum Ünal Erol’un kendisine görevi bırakırken de “Parklarıma sahip çık” dediğini ve mahallesindeki parkları korumayı kayınpederinin vasiyeti olarak gördüğünü belirten M. Aykut İncesaraç, mahallelerinde bulunan eski adliye binası arazisine, geçtiğimiz aylarda kim olduğu tam olarak bilinmeyen kişiler tarafından çakıl taşı dökülerek, otopark yapılacağı yönünde duyum aldıklarını söyledi.

TEK DESTEKÇİM, MAHALLELİM

Mahalle sakinlerinin desteği ile olaya el atarak kamu arazisini kiraladıkları gerekçesi ile kim olduğu net olarak belli olmayan kişilerle karşılıklı tartışarak, araziye döktükleri çakıl taşlarını da alana serdirerek söz konusu yeri yine mahalle halkının kullanımına açtıklarını söyleyen M. Aykut İncesaraç, “Mahallemde yapılan güzel olan her şeyde, tek destekçim mahallelim” dedi.

Muhtarlıkların hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadığını da sözlerine ekleyen M. Aykut incesaraç, lafa gelince demokrasinin en değerli yapı taşının muhtarlar olduğunu söyleyen yöneticilerin, kendilerini gezmeye tozmaya, yemeğe, içmeye götürmesini istemediğini söyledi. “Mahalle muhtarı, mahalle sakinlerinin istek, talep ve eleştirilerini ilgili birimlere aktarmakla görevli bir kurumdur” diyen İncesaraç, “Kurum yöneticileri muhtarlara gerçekten değer veriyorlarsa, birimlerine öncelikle muhtarlara saygı duyması gerektiğini söylemeli” dedi.  

Yaklaşan seçimlerle ilgili düşüncelerini de sorduğumuz Zuhuratbaba Muhtarı M. Aykut İncesaraç, “Seçimler çalışmayan kurumların elenmesi için vardır. Savunduğum demokrasi karşılıklı saygı çerçevesinde olandır. Seçimler bittikten sonra, mahalle halkı olarak büyük bir aile olduğumuzu unutmamamız lazım. Genç bir muhtar olarak yaşadığım mahallemle ilgili daha çok hayallerim var” dedi.

ZUHURATBABA IHLAMUR ŞENLİKLERİ

Son olarak yaptığı, “Benim büyük hayalim” isimli resim yarışmasıyla,  mahallede oturan 7-14 yaş arası çocukların sınırsız hayal güçlerini keşfederek onların fikirlerini, düşlerini sanatsal becerileri ile ifade etmelerine aracı olmak ve bir platform oluşturarak mahalle çocukları arasında birlik ve beraberliği aşılamak olduğunu belirtti. 19 Mart’a kadar muhtarlığa ulaştırılan resimleri, muhtarlığa ait resmi sosyal medya hesaplarından paylaşarak mahallelinin beğenisine sunacağını ve kazanan sıralamasını da yine mahallelinin beğenileriyle belirleyeceğini söyleyen İncesaraç, yarışmanın sonunda ilk üçe girenlere bir sezon İngilizce eğitimi, ilk 10 kişiye bisiklet ve her katılımcıya yine mahallelerine ekilmek üzere ıhlamur fidanı hediye edileceklerini ifade etti. ıhlamurlardan oluşturulacak ‘Ihlamur Korusu’nda da, fidanları eken çocuklarla birlikte "Zuhuratbaba Ihlamur Şenlikleri" düzenlemenin de en büyük hayali olduğunu söyledi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

M. Aykut İncesaraç, mahallelinin spor yapması için belli dönemlerde uzman hocalar eşliğinde etkinlikler düzenlediğini, kitap okuması için muhtarlık içinde bir kütüphane yaptıklarını, askıda elbise projesinden çok sayıda ihtiyaç sahibinin yararlandığını, yaşlı, engelli ve yatalak hastalar için araç gereç temininde ise büyük ilgi gördüklerini söyledi. Eksiklerin paylaşılacağı bir ortam oluşturmak, ulaşılabilirliklerini kolaylaştırmak ve hızlı iletişime geçebilmek için oluşturdukları sosyal medya hesaplarının, göreve ilk geldiklerinde 4 beğenisi olduğunu söyleyen İncesaraç, “Şu anda 374 bin kişiye ulaşan paylaşımlarımız var. Bunun nedeni de tamamen güvendir” diyerek açıklamalarını bitirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi