Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine’nin karşı karşıya geldiği play-off serisinde ilk maç bugün oynandı.

1994 yılında iki kolunu birden kaybeden Turan Hançerli, 10 senedir Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcılığı ve Türkiye Sakatlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütüyor. Şimdi ise CHP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı olan Av. Turan Hançerli, Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı izleyerek bu heyecana ortak oldu.

Maçtan önce iki takımında Teknik Direktör ve oyuncuları ile sahada görüşen Av. Turan Hançerli, iki takımada başarılar diledikten sonra tüm oyuncular ve teknik ekiple birlikte fotoğraf çektirdi.

Daha sonra Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit UZTÜRK ile birlikte maçı izleyen Av. Turan Hançerli: “Biz engelli sporcuların yaşadığı sorunları biliyoruz ve engelli sporcuların sorunlarını çözeceğiz.

Engelli sporcularımız ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atmıştır. Engel tanımayan sporcu kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum.

Ödül yönetmeliğinde eşitsizliği olmasına rağmen ve takımların, federasyonun devlet tarafından yeterince desteklenmemesine rağmen engelli sporcularımızın elde ettikleri başarılar ortada... Bir de destekler sunulduğunda bu takımlarımızı kimse tutamaz. Bizler eşitlik, hak, hukuk ve adalet vaadimizi yineliyoruz. İktidar olduğumuzda bu kapsamda her türlü desteği sunacağız. “ dedi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin bir başka önemli maçı olan Engelli Yıldızlar – Karabük maçına da giden Av. Turan Hançerli, kıran kırana geçen 3.’lük maçının sonunda iki takımın oyuncularını tek tek tebrik etti.

Tebriklerin ardından iki takımın oyuncuları ile birlikte fotoğraf çektiren Av. Turan Hançerli, seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam etmek üzere salondan ayrıldı.

Galatasaray - Beşiktaş RMK Marine maçı 86 -57 Galatasaray’ın üstünlüğü ile tamamlanırken,  68-66 biten Engelli Yıldızlar – Karabük maçının galibi Engelli Yıldızlar oldu.

Editör: Haber Merkezi