Yaşlılığı, hastalığı veya engeli sebebiyle 31 Mart seçimlerinde sandık başına gidemeyecek olan vatandaşların ayağına 'seyyar sandık' gelecek. 31 Mart yerel seçimlerinde ikinci kez uygulanacak olan 'seyyar sandık' uygulaması, hastalığı veya engeli sebebiyle oy kullanmak için evinden çıkamayan seçmene oy kullanma kolaylığı sağlıyor.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuk Genel Sekreteri ve Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Turan Hançerli, "Olumlu bir hizmet" olarak değerlendirdiği seyyar sandık uygulamasında hassas davranılması gerektiğini söyledi. Seçim günü engelli vatandaşların evine götürülecek olan seçim sandıklarının şaibeye mahal vermeyecek şekilde taşınması gerektiğinin altını çizen Hançerli, "Gerekli bir hizmet olarak değerlendirdiğimiz seyyar sandık uygulamasında, görevli tüm arkadaşların seçim güvenliğini ve seçmen iradesini gölgeleyecek her türlü davranıştan kaçınması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Seyyar sandık uygulaması ilk kez 24 Haziran seçimlerinde uygulandı. Düzenlemeden 17 bin 258 seçmen yararlandı.

SEÇMENİN ÖNÜNDEKİ HER TÜRLÜ ENGEL KALKMALI

Yaşlı ve engelli vatandaşların her seçimde benzer problemleri yaşadıklarını belirten Hançerli, "Bütün vatandaşlarımız, kendi iradesini sandığa yansıtma hakkına ve özgürlüğüne sahiptir. Bizler, engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza kendi iradelerini sandığa yansıtabilmeleri noktasında her türlü desteği verdik ve vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yerel seçimlerde Parti Meclisi Üyesi olduğu CHP'den Avcılar'da yarışa girmeye hazırlanan Hançerli, "2014 Yerel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri, 2015 Genel Seçimleri, 2017 Referandumu ve 2018 Genel Seçimleri'nde engelli ve hasta vatandaşlarımızın sandığa ulaştırılması kampanyasını yürüttüm. O dönemde de vatandaşlarımızın sandığa taşınmasının yerine, sandıkların güvenilir şekilde vatandaşlarımıza ulaştırılmasını savunduk. Söz konusu düzenleme olumlu bir gelişmedir. Fakat şaibeye mahal bırakılmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi