Bakırköy Kartaltepe Mahallesi, Yeni Cadde üzerinde inşaat çalışmalarına hızla devam eden okul hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, göreve başladığı 2014 yılında yaptığı analizler sonucu kendisine 3 hedef koyduğunu ve hedefledikleri başarıya ulaşmalarına çok az bir zaman kaldığını belirtti.

BAKIRKÖY EĞİTİMDE DÜNYA OTORİTELERİNDEN BİRİ OLMALI

İlk hedefinin akademik başarı açısından ülkemizde ilk üçte yer alan Bakırköy'ü, eğitim ve öğretim alanında otoriter dünya ülkeleri arasında yer alan Oxford ve Cambridge gibi bir ilçe haline getirmek olduğunu belirten Aydın, “Bunun için öncelikle üniversite gerekiyor ama bu eksiğimizin de en kısa zamanda tamamlanacağına inanıyorum” dedi.

LİSE EKSİĞİMİZ VAR

Hedeflerine ulaşmak için tespit ettikleri eksiklikleri hayata geçirmek için tüm eğitim camiasıyla birlikte çalışmalara başladığını belirten Aydın, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Güzel Sanatlar, Endüstri Meslek ve Spor Lisesi gibi eksikleri gördüklerini söyledi. Çok eski bir ilçe olan Bakırköy’ün arazi sıkıntısı olduğunu ve bu yüzden de an itibari ile yapabilecek tek şeyinin okul dönüştürmek olduğunu ifade etti.

Bakırköy nüfusunun yaş ortalamasına bakınca, durağan bir nüfusa sahip olduğunu belirten Aydın, ilkokula daha az ihtiyaç olduğunu ve öğrencilerin çevre ilçelerdense kendi ilçelerinde eğitimlerine devam edebilmeleri için liseye dönüşme çalışmalarının çok daha iyi olacağını düşündüklerini söyledi.

GELECEK YIL FEN LİSESİ’NE KAVUŞACAĞIZ

Ataköy Cumhuriyet Lisesi'ni Fen Lisesi'ne dönüştürmek için çok uğraştığını, bütün raporlarını hazırladıklarını ama yasal prosedür olan pansiyon şartına takıldıkları için Fen Lisesi’ne dönüştüremediklerini belirten Bakırköy Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın, “Hain feto darbe girişiminden sonra fetöcülerden kaçan vatandaşlarımız bütün yurtları doldurduğu için kontenjan ve boş pansiyon bulamadık. Çevre ilçelerden de boş kontenjan bulabilseydik pansiyon sorunumuzu çözüyorduk ama olmadı. İnşallah bir dahaki seneye Bakırköy’ü Fen Lisesi’ne kavuşturacağız” dedi.

EĞİTİME DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Kültür ve Sanat denilince akla gelen ilk ilçelerden biri olan Bakırköy’ün Güzel Sanatlar Merkezi’nin olmayışının kendisine çok garip geldiğini belirten Emrullah Aydın,  Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nun öğrenci sayısının çok az olduğunu, burada okuyan 180 çocuğu Osmaniye Mahallesi’ndeki ilkokula taşıdıklarını söyledi. Taşıma işlemiyle ilgili ne öğrencilerden, ne de velilerden yana bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın, “Birleştirme yapıldığı halde okulumuz tekli eğitime devam etti. Sınıf mevcutlarımızda az. Bu anlamda büyük özveri ile çalışan okul müdürlerime, öğretmenlerimize, bizlere destek olan mahalle muhtarlarımıza, veli ve öğrencilerimize çok teşekkür ederim” diyerek devam etti.

BU YIL SADECE MÜZİK ALANINDA EĞİTİM VERECEK

Mustafa Necati İlköğretim Okulu'nun boşalan binasın da, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da desteğiyle, dönüşüm çalışmaları inşaatına hızla başladıklarını, Güzel Sanatlar Lisesi'nin birkaç bölümde açılmasını istediklerini, ilk kez eğitim ve öğretim yılına başlayacağı için de, bakanlığın yetişmeme ihtimaline karşılık tedbirli davranıp bu yıl sadece müzik alanında, gelecek yıllarda ise birçok alanda eğitim vereceğini söyledi.

ÖN KAYIT İNTERNET ÜZERİNDE

Emrullah Aydın, Türk Halk Müziği temalı Güzel Sanatlar Lisesi’ne bu yıl 60 öğrencinin özel yetenek sınavı ile alınacağını, yetenek sınavı ön kayıtlarının ise (yarın) 17 Temmuz’da son bulacağını, ön kayıt yaptırmak isteyenlerin okulun internet sitesi (http://bakirkoygsl.meb.k12.tr) adresinden online olarak yapılabileceğini ve başvuranlar arasında yapılacak sınav sonrası başarılı gösteren öğrencilerin okula kayıt işlemlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

BÖLGEMİZDE BİR KONSERVATUAR OLMALI

“İnşallah ilerleyen zamanlarda Milli Eğitim Bakanlığı, Bakırköy Belediye Başkanlığı ve YÖK’ün ortak çalışmaları ile bölgemiz bir de konservatuvara kavuşur” diyen Aydın, hem Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin devam edebileceği, hem de kültür ve sanatın başkenti yapmayı hayal ettikleri Bakırköy’ü hedefledikleri yere taşıyabileceklerini belirtti.

OKULLARDA DENETİMLER EKSİKSİZ YAPILIYOR

Bakırköy’de konservatuar açılması için yer gösterme anlamında Bakırköy Belediyesi’ne, yapımı için de iş adamlarına da görev düştüğünün altını çizen Emrullah Aydın, ilçe sınırları içerisindeki okulların temizlik ve hijyen anlamında da durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Tüm denetimlerinin eksiksiz yapıldığını, lavabolarda peçete ve havlu bulundurma zorunluluğu getirdiklerini, servis araçlarına özel güvenlik hizmeti getirdiklerini ve tek bir kaza yapmadan dönemi bitirdiklerini belirtti. Tüm devlet okullarının özel okullardan farksız bir duruma getirildiğini, bu durumdan dolayı gurur duyduğunu ve çalışmalarına destek veren tüm eğitim camiasına teşekkür etti.

ÇOCUKLARIN YÜREĞİNE DOKUNAN KURUMLAR OLMALIYIZ

Çocukların sadece akademik anlamda değil, sosyal, kültürel, sportif alanlarda yeteneklerini ortaya koyabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri alanlarda da başarılı olmalarını istediklerini, bu anlamda gerekli yönlendirmeleri yaptıklarını söyleyen Emrullah Aydın, öğrencilerini iyi bir insan, kişilik ve şahsiyetini iyi şekilde tamamlamış bireyler olarak yetiştirmek istediklerini söyleyerek açıklamalarını tamamladı.

Sadece akademik başarı sağlayan, prosedürü yerine getirerek diploma veren değil, öğrencilerin yüreğine dokunan kurumlar olarak çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Emrullah Aydın, “Çocukların akşam zil çaldığında koşa koşa gittiği değil, sabah koşa koşa geldi iyi bir yer olması için çalışıyoruz. Bu yüzden de öncelikle çocuklarımızın yüreğine dokunmak gerekiyor. Bununla ilgili %100 başarıya ulaştığımızı söyleyemem ama en önemli çalışmamız bu yönde olacak ve başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.

PİYANO, ŞAN, BATI ve TÜRK MÜZİĞİ SOLFEJ DERSLERİ ZORUNLU

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Özer Öztop, Türkiye’ye rol model olacak lisenin, bu yıl Türk Halk Müziği temalı eğitim vereceğin, unutulmaya yüz tutan müzik aletlerimizden tar, kavun kemanı, bağlama, kaval gibi de enstrümanların öğretileceğini, bunun yanında uluslararası alanda kullanılan bütün enstrümanların da öğretileceğini söyledi.

Piyano, Batı Müziği ve Türk Müziği Solfej Eğitimi gibi zorunlu derslerin olduğunu söyleyen Öztop, liseden mezun olan bir öğrencinin müzik anlamında Türkiye'de iyi bir noktaya gelmiş bir şekilde mezun olacağını ve İTÜ, Mimar Sinan ve Marmara Üniversitesi gibi kurumlara çok rahatlıkla yerleştirilecek kapasitede eğitim göreceğini söyledi.

Özel okullardan daha avantajlı, LGS de istediği başarıya ulaşamayan veya müzik yeteneği olduğunu düşünen öğrenciler için önemli bir fırsat olduğunu da dile getiren Bakırköy Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Özer Öztop, diğer dengi okullardan farklı olarak, okulun öğretmenleri dışında TRT sanatçıları ve alanında söz sahibi sanatçılarda ders vereceğini belirtti. Öğrencilerin, iki ve üç kişilik gruplar şeklinde; Piyano Türk Müziği Çalgıları, Şan, Solfej, Koro, Orkestra gibi derslerden eğitim alacaklarını belirtti.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam  

Editör: Haber Merkezi