Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, yardımcısı CHP PM Üyesi, Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançerli ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun yaptığı açılış törenine, bazı meclis üyelerinin yanı sıra, Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Tansel Gülmezoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye Sakatlar Derneği Bakırköy Şube Başkanı Yüksel Hoş, katılımın yoğunluğundan dolayı memnuniyetini dile getirirken, engelliler konusunda duyarlı davranan tüm Bakırköylülere teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Bakırköy Şubesi’nin kuruluş amacını ve çalışma programını anlatan bir konuşma yapan gönüllü dernek kurucularından Nazan Ekinci, yaşamın her geçen gün daha da zorlaştığını, olumsuz şartların hepimiz için aynı olduğunu ve engellilikleri nedeniyle dezavantajlı gruplar için hayatın çok daha zor olduğunu söyledi.

Zor olan yaşamlara tanık oldukları ve yaşadıkları için engelli dostlarıyla bir araya gelerek Türkiye Sakatlar Derneği’nin Bakırköy Şubesi’ni kurduklarını belirten Ekinci, derneğin amacının başta ortopedik sakatlıklar olmak üzere; tüm engellilerin ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi, her alandaki ayrımcı uygulama ve düzenlemelerin giderilmesi, toplumun diğer kesimleriyle eşit hak ve olanaklara sahip, özel gereksinimleri sürekli dikkate alınan, özgür, üretken bireyler olarak toplum yaşamına etkin katılımları için çalışmak olduğunu belirtti.  

Derneğin günlük yaşamda gerekli olan beceri ve pratik arttırıcı kurslar açacağını, engelli engelsiz kaynaşmalı bir dernek faaliyeti sürdüreceğini, tüm engel guruplarını kapsayacak şekilde çalışmalar yapacağını belirten Ekinci, “Birlikte daha mutlu bir toplum içinde yaşamanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Şimdiden göstereceğiniz ilgi ve sunacağınız katkılar için teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“Hiçbirimiz kendi isteğimizle engelli olmadık” diyerek açılışta konuşta konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, “Bizler eğitimde, istihdamda ve yaşamda eşitlik istiyoruz. Sosyal hayatın içinde olmak ve hayatı paylaşmak istiyoruz” diyerek, engelli bireylerin fırsat eşitliğinden başka hiç bir şey istemediğinin altını çizdi.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı, eski CHP PM üyesi ve Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Turan Hançerli, engellilerin sorunlarından bahsederek, tüm engellileri hak arama mücadelesinde birleşmeye davet etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin, engellilere bakışının, engelli bireylerle uyuştuğunu söyleyen Hançerli, bu nedenle CHP’de siyaset yaptığını belirtti.

Açılışta son olarak konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, belediyecilik anlayışlarının beton odaklı olmadığını, Bakırköy'ü engelsiz bir kente dönüştürme konusunda gayret ve çaba içerisinde olduklarını belirterek, engelli derneklerine desteklerinin her zaman devam edeceğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından, kurdelesi kesilen dernek binasını ziyaret eden vatandaşlar, bağış yaparak derneğe destek oldular. Derneğin açılacağını sosyal medya üzerinden duyan Hatice Yenigelen isimli vatandaş, tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Açılışa katılan CHP Bakırköy Belediye Meclis Üyesi ve başkan Aday Adayı Tansel Gülmezoğlu’da, tekerlekli sandalye bağışında bulunarak, derneğin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi