Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, ilçeye tam donanımlı bir devlet hastanesi kazandırmak için yaptığı girişimlerle ihale sürecine hazır hale getirilen ve yapımı tamamlanan 400 yataklı Tuzla Devlet Hastanesi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü itibariyle hizmet vermeye başladı.

Yeni Tuzla Devlet Hastanesi, D-100 karayolu kenarında 48 dönümlük arazide inşa edildi. 3 blokta 53 bin 240 metrekare kapalı alana sahip yeni Tuzla Devlet Hastanesi’nde 30 adet tek yataklı olmak üzere 156 hasta odası bulunuyor. 53 yataklı yoğun bakım servisi ve 46 yataklı acil servis müşahede salonu ile 400 yatak kapasiteli hastanede 13 ameliyathane, 84 poliklinik, Özel dizayn KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) Ünitesi yer alıyor. Tıbbi ve teknik donanımı ile Türkiye'de ilkleri barındıran hastanenin hizmete açılmasıyla ilçeye modern bir sağlık hizmeti kazandırılmış oldu. Hastanede 84 araçlık kapalı ve 324 araçlık açık otopark bulunuyor. TOKİ tarafından ihale edilen hastane, 73 milyara mal oldu.

BAŞKAN YAZICI:HASTANE YAPIMINDA TÜM SÜREÇLERE DAHİL OLDUK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’ya yeni bir devlet hastanesi kazandırmak için yer devrinden ihale sürecine kadar tüm işlemlere dahil olup hızlandırdıklarını söyledi. Başkan Yazıcı, “Göreve başladığımız günden itibaren Tuzla’ya bir devlet hastanesi kazandırmak için tüm süreçlere dahil olduk. Bürokratik işlemlerin takipçisi olduk ve ihale sürecine hazır hale getirdik” dedi.
Dr. Şadi Yazıcı, hastanenin tüm donanımları ve birimleriyle Tuzla vizyonuna yakışır bir kaliteye sahip olduğunu, ilçe ve bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte olduğunu söyledi. Yazıcı, inşaat sürecinde Hatboyu Caddesi ile Tuzla Devlet Hastanesi arasında altgeçit yol projesini de gerçekleştirdiklerini, altgeçit yolun ana ulaşım akslarına bağlantılarını yaptıklarını belirtti.

Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam / Tuzla

Editör: Haber Merkezi