"Kan ile ERMENİCE yazılmış,Hoş geldiniz!"


IĞDIR Tuzluca HDP'li Belediye Başkanı Mehmet Gültekin'ın İlçe girişinde yer alan Kemere Türk'çe, Kürt'çe ve Ermenice " HOŞGELDİNİZ" yazı yazdırması ilçe özelinde olduğu gibi il de ve ülke genelinde çok büyük tepkilere neden olmakta.

Iğdır'da hizmet veren ASİMDER başta olmak üzere birçok sivil toplum derneği yöneticisininde katıldığı kınama toplantılarına İstanbul'dan da ses verildi. İstanbul'da Iğdır kimliği taşıyan herkesin ortak adresi, buluşma ve tanışme çatısı olan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Av. Sinan Bayat'ta yaptığı açıklamada Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin'i kınadıklarının altını çizerken şunlara değindi:


"Toplumumuzun Kardeşlik Ruhuna İhanet Edilmiştir"


Iğdır'da doğup büyüyen bir Azeri Türkü olarak, bana ilk öğretilen Kardeşlik, Komşuluk, Kirvelik hukuku ve bu hukuka, hoşgörüye dayalı olarak Kürt kardeşlerimiz ile iyi geçinmemizdi. Ancak gelinen noktada adına HOŞGÖRÜ diyemeyeceğimiz Kürt kökenli HDP'li Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin, BİR TANE DAHİ ERMENİNİN YAŞAMADIĞI, İlçenin girişine ERMENİCE ''Hoş geldiniz'' yazdırarak, bizim kardeşlik, komşuluk ve kirvelik hukukumuza maalesef çok büyük zarar vermiştir. Ermenilerin başta biz Azeri Türkleri ve bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize yaptıkları kıyımlar, zalimlikler ortada iken, Başkan bu kararı ile adeta bölge halkını gözardı ederek, hiçe saymıştır. PKK içindeki Ermeni lobisinin etkisi ve gücü ile alınan bu karara karşı, KARDEŞLİK , KOMŞULUK ve KİRVELİK HUKUKUKUN galip geleceğini ve Başkan'ın almış olduğu bu yanlış kararından dönerek, erdemli bir davranış göstereceğini temenni ediyorum.

Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Dernek Başkanı
Av. Sinan BAYAT 

Editör: Haber Merkezi