Meclis kürsüsünde söz alan CHP Başakşehir Meclis Üyesi Abdulhadi Akmugan, İstanbul’un vatandaşların ödediği vergiler ve kamu arsalarının satışından dolayı en büyük 3. bütçesine sahip Başakşehir İlçesi’ne bağlı Şahintepe ve Güvercintepemahallelerine toplu ulaşım araçlarının neden gitmediğini sorarak,



İBB’nin bu konuda harekete geçmesini istedi. Akşam saat 18’den sonra Şahintepe ve Güvercintepe’ye gidecek olan vatandaşların Altınşehir Mahallesi’nde indirildiğini ve vatandaşların evlerine gitmek için kilometrelerce yol yürümek zorunda bırakıldıklarını belirten Akmugan, güvenlik gerekçesi bahane edilerek vatandaşın ulaşım hakkının yok sayıldığını ifade etti.



‘ULAŞIMI SAĞLAMAK İBB’NİN ASLİ GÖREVİ’

Toplu ulaşımın İBB tarafından sağlanması gereken önemli görevlerden biri olduğunu belirten Akmugan, “Ayrıca 21. yüzyılda ülkemizin en büyük ve gelişmiş şehrinin güvenliğini sağlamak da hükümetin görevidir. ‘Güvenlik yoktur’ demek acizlikten başka bir şey değildir. ‘Başakşehir’de güvenlik yok’ demek kesinlikle  doğrubir ifade değildir. Basın- yayın organlarındaki haberlere bakıldığında ilçemizdeki güvenliğinde en az İstanbul’un diğer ilçeleri kadar uygun olduğu görülecektir” dedi.



Şahintepe ve Güvercintepe mahallelerine ulaşımın biran evvel sağlanmasıgerektiğini vurgulayan Akmugan’ın konu ile ilgili hazırladığı yazılı önergesini oy birliği ile meclis başkanlığına havale edildi. 

Fidan Uğur-Kent Yaşam 
 

Editör: Haber Merkezi