Toplantıya Ülke Politikaları Vakfı Başkanı Hasan Mutlu, DSP Kurucu Genel Başkanı Sanayici İşadamı Murtaza Çelikel, CHP önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP önceki dönem İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP PM Üyesi Burhan Şenatalar, 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Adayı Mersin Balkan, CHP önceki dönem il başkanları Nebilİlseven, Cemal Özdemir, Berhan Şimşek, CHP Eyüp Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu, ADD GOP İlçe Başkanı Melek Aksoy, Hür Düşünce Hareketi Başkanı Süleyman Aksoy ve çok sayıda vakıf üyesi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yönetim Kurulu  Başkanı Hasan Mutlu’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantının divan başkanlığını Süleyman Çelebi yaptı. Yönetim Kurulu 2018 faaliyet ve denetim raporlarının okunup oylanmasından sonra yönetim kurulunca vakıf üyeliğine kabul edilen kişilerin vakıf mütevelli heyet üyelikleri görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu seçimlerine geçildi. Seçimlerin ardından Ülke Politikaları Vakfı Başkanı Hasan Mutlu üyelerin oy çoğunluğuyla bir kez daha başkan seçilerek güven tazeledi.

Mutlu; Adalet olmadan demokrasi ve laiklik olmaz

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren Ülke Politikaları Başkanı Hasan Mutlu, ‘Ülke Politikaları Vakfımızın kurucu genel başkanı Zekeriya Temizel’e ve sonraki başkanı Hüseyin Karakaş’a teşekkür ediyorum. Güzel bir günde baharın gelişini yaşıyoruz. 17 gündür verilen mücadelenin zaferini yaşamak istiyoruz, halkın adaletini yerine getirin dedik. Niyahet ülkemize bahar geldi. Bu haklı mücadelenin içinde İstanbul, Ankara, İzmir’de ipi göğüsleyen belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, diğer yerlerde kazanan belediye başkanlarımıza, CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sevgi ve saygılarımızı sunuyorum. Adaletin olmadığı bir yerde demokrasiden, laiklikten, hak ve hukuktan bahsedemeyiz.

Laiklik sayesinde insan hakları güvence altına alınmıştır. Hukuk, adalet ve laiklik ortadan kaldırılmak istenmiş gençlerimiz gerici yoz cemaatlerin eline düşmüştür. Gerici örgütlenmelere karşı, nitelikli vakıflar kurmak ve gençlerimize destek olmanın görev ve sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Toplumsal fayda amaçlayan vakfımız bugün kaliteli çalışmalar üreten bir alana dönüşmüştür. Seçim sonuçlarının belirleme sürecinde ortaya konulan çalışmalar seçim sonrasında da devam etmelidir. Bu bizlerin görevidir. Halkımız zıtlıklarla kutuplaştırılmıştır. 31 Mart yerel seçimlerde halkımız bu kutuplaşmadan duyduğu rahatsızlığı açıkça dile getirmiş ve bu düşünceyle sandığa gitmiştir. Bu konuda büyükşehir belediye başkan adaylarımızın gösterdiği başarı taçlandırılmalıdır.

Ülke Politikaları Vakfı olarak yerel seçim öncesinde ve sonrasında yaptığımız başarılarımız için hepinize teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Önümüzdeki günlerde Ülke Politikaları Vakfı bu görev ve sorumluluklarını çok daha büyük adımlarla yerine getirmeye devam edecektir’ dedi.

FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi