İstanbul Harbiye Crown Plaza Otel’de gerçekleşen genel kurulun ardından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya gelen katılımcılarla istişare eden Yüksel,  medyanın ve gazetecilik mesleğinin kronikleşen sorunlarına çözüm olmak için bu görevi üstlendiğini söyledi.

MEVLÜT YÜKSEL AÇIK OYLAMA İLE SEÇİLDİ

Sunuculuğunu Gökhan Taşkın’ın yaptığı UYGAD Genel Kurulu, saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve divan kurulunun seçimi ile başladı.

Divan Başkanlığı’na Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran seçilirken, kâtip üyeliğine de İbrahim Biter seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından Mehmet Derviş Canbekli başkanlığındaki önceki yönetim ibra edildi. Oy birliği ile alınan kararla önceki dönem UYGAD Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, Onursal Başkan olarak göreve getirildi.

Demokrasi şöleni yaşanan genel kurulda Mevlüt Yüksel başkanlığındaki liste oylandı ve oybirliği ile seçildi.

YOĞUN KATILIM OLDU

Genel Kurul ve iftar davetine, gazeteciler, yazarlar ve çeşitli medya kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra siyasetçiler, akademisyenler, bürokratlar, iş insanları, STK temsilcileri, kanaat önderleri, sanatçılar, sporcular ve davetliler katıldı.

Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran, 23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, hukukçu ve akademisyen Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kalko, Mardinliler Federasyonu (MARDİNFED) Genel Başkanı İbrahim Biter, Müzik yapımcısı Şahin Özer, 17 kez Guinness Dünya Rekoru’na imza atan SAT Komandosu ve yüzme şampiyonu Namık Ekin, MİT Kontr-Terör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür,  Oftalmolojide 5 kez retina Oscar’ı almaya hak kazanan Prof. Dr. Murat Öncel, İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Yedirenk İletişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İsrafil Kuralay,  Sinop İşadamları Dernek Başkanı Rafet Orhan, Aktivist İTÜ Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, Adana Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Emekli Gazi Albay Prof. Dr. Esat Arslan, Yeşilçam’ın duayen sanatçılarından Serdar Gökhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hakimliğine seçilen ve 1 Temmuz’dan itibaren Türkiye adına 9 yıl görev yapacak Hakim Doç. Dr. Saadet Yüksel ile Michael Jackson ve Whitney Houston gibi birçok ünlünün vokalistliğini yapan, soul – rock müzik tutkunlarının yakından tanıdığı, bazı çalışmalarında Anadolu ezgilerini soul – rock müziğiyle buluşturan, Türkiye’ye yerleştikten sonra İslamiyet’i seçerek Müslüman olan dünyaca ünlü Amerikalı sanatçı Della Miles te iftara katılanlar arasındaydı.

‘Meslektaşlarımızın Derdiyle Dertlenmeyi Misyon Edindik’

Renkli görüntülere sahne olan iftar sonrası yapılan toplantıda konuşan Takvim Gazetesi Haber Müdürü ve program yapımcısı, UYGAD Genel Başkanı Mevlüt Yüksel, medyanın ve gazetecilik mesleğinin kronikleşen sorunlarına çözüm olmak için görevi üstlendiğini söyledi.

23. Dönem AK Parti Mardin Milletvekili, hukukçu ve akademisyen Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, UYGAD’ın kuruluşundan itibaren beraber olduklarını ifade ederek, “UYGAD; yerel, ulusal ve uluslararası medyayı birleştirmek, mesleki yardımlaşmayı sağlamak için kuruldu. İster yazılı, ister işitsel, isterse görsel olsun, medyanın hepimiz için önemi aşikardır. Etrafımızda olup bitenler hakkında bilgi sahibi olmaya hepimizin ihtiyacı var. Medya mensubu arkadaşlarımız elinden geldiğince bizlerin erişemeyeceği noktalardan bilgiler aktarmaktadır. Hiç kuşkusuz güven duyarak karşılayacağımız bir bilginin doğru bir kaynaktan, doğru araçlarla bize ulaşmasını isteriz. Bu bilginin her durumdan değerlendirilmeye, müzakereye ve eleştiriye açık olması gerekir.” dedi.

Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı ve UYGAD Genel Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Kuran da, yeni kurulda görev alanlara başarılar dileyerek, dernek yönetiminin uluslararası alanda büyük hizmetler yapacaklarına inandığını söyledi.

ALTIN KLAVYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Genel Kurul esnasında 1. Altın Klavye ödüllerine layık görülenlere de plaketleri verildi.

UYGAD’IN YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Olağan Genel Kurulunda yönetime seçilen Mevlüt Yüksel başkanlığındaki listede şu isimler yer aldı.

2. Olağan Genel Kurulu Yeni Yönetim Kurulu Asil Listesi

1-) Mevlüt Yüksel (Genel Başkan)

2-) Okan Alkan Sarıkaya

3-) Mustafa Kuran

4-) Bekir Hallaç

6-) Gökhan Taşkın

5-) Melda Tuncel

7-) Gökhan Alperen Bayrak

8 -) Güngör Yavuzarslan

9-) Muammer Karadeniz

10-) Metin Yener

10-) Murat Aydın

12-) İlhan Çabukol

13-) Bahri Dündar

14-) Ahmet Kaplan

15-) Mehmet Erkan Avcılar

16-) Banu Perçin Güngörmez

17-) Adnan Gül

Yönetim Kurulu Yedek Üyesi

1-) Sevgi Özdemir

2-) Ertan Karakanlı

3-) Murat Çimen

4-) Hüseyin Bayoğlu

5-) Fevzi Yalçın

6-) İlker Akkurt

7-) Binali Balcı

8-) Cemal Çolakoğlu

9-) İsmail Navruz

Denetleme Kurulu Asil Üyesi

1-) Mehmet Sezgi (Başkan)

2-) Mehmet Hanifi Aras (Raportör)

3-) Aytekin Akay

4-) Uğur Özdemir

5-) Murat Uygur

Denetleme Kurulu Yedek Listesi

1-) Asuman Yazıcı

2-) Mehmet Duru

3-) Hayati Kılıç

4-) Selvi Sarıtaç

5-) Tolga Atar

İstişare Kurulu

1-) Profesör Doktor Cüneyt Yüksel

2-) İbrahim Biter

3-) Profesör Doktor Yusuf Kalko

4-) Kasım Gence

5-) Şahin Özer

6-) Namık Ekin

7-) Nazmi Çelenk

8-) Ahmet Utlu

9-) Şenol Goncagül

10-) Semra Akan Akyürek

11-) Mustafa Yıldırım

12-) Dr. İsmail Öz

13-) Aytekin Kömürgöz

14-) Ahmet Altınkaya

15-) Murat Koçak

16-) Ahmet Gemici

17-) Osman Öztürk

18-) Arife Avcı

19-) Saim Altunterim

20-) Musa Hamarat

21-) Onur Kayador

22-) Zihni Cihan

23-) Serdar Gökhan

24-) Lütfi Tomuş

Editör: Haber Merkezi