Flakka, asıl adı 'sentetik katinon' olan ve toplum içerisinde banyo tuzu olarak bilinen uyarıcıdır. Görünüm olarak tuz tanelerine benziyor ve tıpkı diğer uyuşturucular gibi kullanılıyor. Amfetamin tarzında uyarıcıların ortaya çıkardığı fiziksel ve psikolojik etkileri bulunan Flakka, euphoric uyarıcıların yeni versiyonları arasında yer alıyor. Bu sentetik madde, kullanan kişiye anormal bir güç veriyor. Yüksek miktarda dopamin salgılatıyor ve vücut ısısını aşırı derecede artırıyor.

Etkisi ortalama 4 ila 8 saat arası devam eden Flakka, bedene girdiği andan itibaren halisünasyonlar ve saldırganlık hissiyatını ortaya çıkarıyor. Alpha-PVP adı verilen bir kimyasalın ana bileşeni olduğu madde, en az kristal meth ya da kokain kadar zararlı. Uzun dönemli kullanımında da böbreklerin iflas etmesine sebep olabiliyor.

 ALTUN “AİLELER DİKKAT”

Adli Bilişim Uzmanı Bağımlı Danışmanı İsa Altun aileleri uyararak gazetemize özel açıklamalarda bulunarak “Güçlü aile bağları çocuğu gelebilecek tüm tehlikelere karşı koruyor. Aidiyet duygusunu bu yüzden önemsiyorum. Çocuk aile içinde ‘Onay’ duygusunu almazsa sırf kabul görmek adına yanlış arkadaşlara ya da yanlış çevreye yönelip yanlış davranışlar içine girebiliyor. Uyuşturucu sorunu sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın sorunu olmaya devam ediyor. Her şeyi devletten, hükümetten beklemek yerine sivil toplum kuruluşlarına, Belediyelere, Ailelere, medyaya ve eksiksiz her bireye büyük görevler düşüyor” dedi.

“KARGO YOLUYLA İTHAL EDİLİYOR”

Son zamanlarda ortaya çıkan bu uyuşturucunun yan etkilerini anlatan İsa Altun “Flakka kullanımının Delirium denen ve nadir olarak görülen aşırı güçlü yan etkide kaygı, halüsinasyonlar, disoryantasyon, yüksek vücut ısısı, ağrıya, acıya duyarsızlık ve hiper saldırganlık görülüyor. Yurtdışından kargo yoluyla ithal ediliyor. İnsanı yamyamlaştıran bu illeti kullanan insan karşısındaki insanın etini yiyecek kadar bilinç ve şuur kaybına uğruyor. Çocuklar odalarında çok fazla kalıyorsa, arkadaş grubu birden bire değişmeye başladıysa, zayıflamaya, iştah kaybı varsa, evden para, altın çalmaya ya da cep telefonu satmaya başladıysa, öfke ve sinir krizleri içindeyse, suskunluğu, içe kapanma gibi durumlar içindeyse, eve gidiş dönüş saatleri değiştiyse aman dikkat diyerek tüm ailelere uyarıda bulundu.  SENAY BADUR- Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi