İSTANBUL- Güzellik Merkezleri, Dil Eğitim Kurumları vb. işletmelerin kent meydanlarında tanıtım ve reklam amaçlı çalıştırdıkları anket elemanları ısrarcı tavırları ile vatandaşları canından bezdiriyor. "Kısa bir zamanınızı alabilir miyiz?" cümlesi ile vatandaşlara yaklaşan ve anket bilgilerini almakla yetinmeyip anket yaptığı vatandaşı işyerlerinde görüşmeye ikna etmeye çalışan anketörler, ısrarları ile vatandaşları canından bezdiriyor. Anketörlerin vatandaşları ikna etmek için kullandıkları cümleler ise ‘öğrenciyiz, pirim kazanmak için uğraşıyoruz, okul masraflarımız için çalışıyoruz’ gibi cümleler oluyor.
HEDEF DÜŞÜK GELİRLİ VATANDAŞ
Israrcı tavırları nedeniyle vatandaşı çileden çıkaran anketörlerin tavırları özellikle kadınları oldukça rahatsız ediyor. Kadınlar şikâyetlerini, “Anketörlerin bu tavırları çok yanlış. İstemediğimiz halde bir şeyler uzatıp almamızı istiyorlar. Uzatılan kâğıtları almamıza rağmen peşimize takılıyorlar. Yetkililerin bu duruma acilen çözüm bulması gerekiyor” sözleri ile dile getirdiler. 
 ‘ISRAR EDİN DİYORLAR’
Bakırköy Meydanı’nda çalışan anketör M.A ise yaptığı işten memnun olmadığını, şirketin istekleri doğrultusunda çalıştıklarını iddia etti. M.A konuşmasında,  “Çalıştığımız firmalar bizlere vatandaşlara ısrar etmemizi söylüyor. Bizler de vatandaşları rahatsız etmek istemiyoruz ama maalesef para kazanmak için böyle davranmak zorunda kalıyoruz” dedi. 
Elizan Altunufağı-Kent YAŞAM

Editör: Haber Merkezi