Bakırköy’de bazı ana arterlerle, cadde ve sokaklardan taşan yağmur suyu nedeniyle sıkıntılı saatler yaşayan vatandaşlar, geçmiş dönemlerde de buna benzer sıkıntıları yaşadıklarını, yaptıkları şikayetlerde de sürekli ilçe belediyesinin İBB’ye, İBB’nin İSKİ’ye, İSKİ’nin ise yine ilçe belediyesine görev yüklediğini söyleyerek, “Herkes üzerine düşen görevi yapsın” dedi.

Eski bir yerleşim birimi olan Bakırköy’ün merkez mahallelerinde su baskınları yaşanırken, özellikle Yeşilköy Mahallesi büyük ölçüde maddi ve manevi zarar gördü.

Yeşilköy Mahallesi’nde yapılan inşaat, kaldırım ve yol çalışmalarında, mazgalların ve yağmur suyu tahliye kanallarının temizlenmediğini, bakım ve onarımlarının yapılmadığını, hatta zaman zaman rögarların üzerinin kapatılmasına dahi şahit olduklarını belirten vatandaşlar, Bakırköy Belediyesi’ni göreve davet etti.

CHP’li Bakırköy Belediyesi’nin, İBB’nin farklı bir partide olmasından yana bir bahanesini de artık kabul etmediklerini belirten vatandaş, yaklaşan yağışlı havaların da dikkate alınarak bir an önce soruna çözüm bulunmasını istediler. 

Toprak basıncı dayanıklılığını artırmak için yuvarlak şekilde olan kanalizasyon ve rögar kapakların, yağmur nedeniyle oluşan sel suyundan dolayı kolayca yerinden kalkabileceği ve akan suyunda girdaba neden olacağı bildirilirken, vatandaşlar Mahalle Muhtarı Murat Gökgöz tarafından uyarıldı.

En fazla sorunun da eski dere yatağının geçtiği Doğru Yol, Keklik, Dört Kardeşler, Seyit Ali ve Ümran Sokak’ta olduğu belirtildi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

  

Editör: Haber Merkezi