Beylikdüzü Yakuplu Mahallesi’nde tapu tahsis belgelerine sahip oldukları halde yıllardır tapularını alamayan ve mağduriyet yaşayan 3 bin 420 tahsis sahibi kooperatif üyesi tapularını alacakları günü bekliyordu. 1990 yılından bu yana çeşitli sebeplerden ötürü süre gelen tapu sorunu, Beylikdüzü Belediyesi’nin çözüm odaklı yaklaşımı ve kullanmış olduğu inisiyatif doğrultusunda çözüme kavuşturuldu.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bölgede var olan soruna çözüm üretmek adına toplamda 15 bin 500 tapu sahibinin bulunduğu 1 milyon 400 bin metrekarelik alanda imar uygulaması yapıldı, diğer kooperatifler ile olan husumetlerin ve mülki işgallerin çözümü sağlandı. Böylelikle 3 bin 420 vatandaş ilk kez tapusunu alacak olurken, 12 bin 80 vatandaşın da imarsız olan tapuları imarlı olarak yenilenmiş oldu. Ayrıca imar uygulaması ile teknik olarak çözümü mümkün olmayan hususlarda da halen çalışmalarını devam ettiren Beylikdüzü Belediyesi, Yakuplu Kentsel Dönüşüm Projesi ile parsellerin ve tahsis sahiplerinin tamamını çözüme kavuşturacak.

“YAKUPLU BEYLİKDÜZÜ’NÜN VİTRİNİ”

Yakuplu bölgesini Beylikdüzü’nün vitrini olarak nitelendiren Başkan Ekrem İmamoğlu; “Farklı dönemlerdeki imar uygulamalarıyla oluşan yerleşim düzeninin iyi yönetilmediği bu süreçle beraberde iyi bir görsel ortamın ortaya çıkmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.

Geçmişten bugüne gelen sorunların çözümü noktasında çalışma arkadaşlarıyla birlikte çok titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Ekrem İmamoğlu; “Bu bölge önce Büyükçekmece ve bir dönem Gürpınar ve daha sonrasında da Yakuplu Belediyeleriyle beraber bir yönetim dönemi yaşadı. Beylikdüzü ilçesi olduktan sonra da Beylikdüzü Belediyesi’nin gündeminde olan bir bölgeydi. Yönetim dönemleri olarak baktığımızda tam altı dönemdir burası belediyelerin gündeminde olmuş ve birtakım sorunlar üst üste konarak ne yazık ki bir nevi çözümün mümkün olmadığı bir biçime dönüştüğünü hep beraber yaşadık. Bu sorunun çarpıcı bir boyutu 15 bini aşkın vatandaşımızı ilgilendiriyor olması. Bu rakam, hem tapu hem imar problemiyle birlikte neredeyse Anadolu’da bir ilçe büyüklüğünde bir alanı kapsıyor. Bazı vatandaşlarımızın bu bölgede hiç tapusu yoktu. Göreve geldiğimiz an itibarıyla bu süreçte özellikle çok hassas ve çok titiz, her alanını ince eleyip sık dokuyan, diyaloğu hiçbir zaman eksik bırakmayan her vatandaşımızın sorusuna cevap vermeyi titizlikle bir görev bilmiş görev arkadaşlarımla beraber bu süreci yönettiğimi belirtmek isterim.” diye konuştu.

Senay BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi