Küçükçekmece Halkalı’da bulunan Atakent Kültür Sanat Merkezi’nde kadına ve çocuğa yönelik şiddetin çözümleri hakkında Yazıcık Kasabası Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (YAZDER) Kadın Kolları tarafından bir program yapıldı. Moderatörlüğünün bağlama öğretmeni Deniz Ateş’in yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak  Sosyal Hizmetler Uzmanı Kahraman Eroğlu, Av. Erhan Aslaner, Yazar Cemile Gamsız ve Melek Koç , Öğretmen Duygu Kara yer aldı.

Programda mütevazı kişiliği ve güzel sesiyle katılımcılara güzel bir Türk Halk Müziği dinletisi yaşatan sanatçı Derya Gülen’de saz ekibi ile birlikte sahne aldı. Ayrıca konuk misafir olarak Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Hüseyin Surat, Yazıcık Belediyesi adına Salih Taslakoğlu, Mali Müşavir Denetçi Sezai Aynalı, İkitelli Cem Evi Başkanı Bekir Güler, Köşe Yazarı ve Yazar Ayten Turan, AME/SAR Acil müdahale ekibinden Kemal Canlı, Ulaş Market Erhan Erarsalan, Türk Halk Müziği Sanatçısı Özgül Bacı, Stil Perde Yönetiminden Emine Güler, Yayın Evi Sahibi Yazar Ünal Kar’da etkinliğe katılanlar arasındaydı.

BU BİR BAŞLANGIÇ

Düzenlenen programda konuşan Yazıcık Kasabası Derneği Kadın Kolları Başkanı Nuray Yalçın, ‘’ Bu bir başlangıçtı. Umuyorum yayılarak büyür, tüm Sivil toplum örgütlerini sarar. Artık birleşmenin zamanı geldi. Kadın direnci artmalı ve artarak büyümeli.  Bizler birlikteyken çok güçlüyüz. Kadın susmamalı. Kadın susarsa insanlık ölür, kadın susarsa sevginiz gider, anneniz gider, kadın gider. Her daim özgür, güçlü Türkiye için bu vatan topraklarında kadının gücü, kadının emeği hiçe sayılamaz. Biz bu günde burda olacağız, yarında, gelecektede. Her an her yerde yuvasını koruyan , çocuğunu koruyan , toprağını ve vatanını koruyan bizler varız. Kadın erkek demeden hep birlikte güçlüyüz’’ dedi.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi