Bu güne kadar yapılmayan bir olayı hayata geçirdiklerini ve öncelikli amaçlarının il başkanlığı arşivini oluşturmak olduğunu söyleyen CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Taner Dayı, gazeteme merkezimize ulaşarak konuya açıklık getirdi.

“Canan Kaftancıoğlu başkanlığındaki il yönetimi olarak, seçildiğimiz günden bu güne, geçen 10 aylık süre içerisinde yaptığımız tüm çalışmalar, İstanbul’u kazanmaya yöneliktir” diyen CHP İl Başkan Yardımcısı Taner Dayı, görev yaptıkları süre içerisinde 2. büyük seçim sürecine girdiklerini ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini söyledi.

HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK

“Yerel Seçimlerin özellikle şu dönemde ülkemiz için çok büyük bir önem arz ettiğinin farkındayız. Hata yapma lüksümüz yok” diyerek açıklama yapan İl Başkan Yardımcısı Taner Dayı, öncelikli amaçlarının il başkanlığı arşivini oluşturarak, yönetimlere talep açanların resmini çekmek olduğunu belirtti. Dayı, “Ahmet’in, Mehmet’in tanımasıyla değil, il yönetimi olarak kişiler hakkında fikir sahibi olmak istedik. Yönetimlere seçilecek arkadaşlarımız için de ciddi kriterler belirledik” diyerek devam etti.

Aday adaylarına “Neden meclis üyesi olmak istiyorsun? İlçenin ne gibi sorunları var ve bunu nasıl çözmeyi düşünüyorsun” gibi sorular sorduklarını söyleyen Taner Dayı, amaçlarının aday adayı olmak isteyen kişinin ilçeye ne kadar hakim olduğunun ve parti çalışmalarına ne kadar destek verdiğinin saptanması olduğunu belirtti.

Yaptıkları çalışmalarda belediye meclis üyeliğine talep açtığı halde, ilçeyi bilmeyen, sorunlarına vakıf olmadığı gibi, sorunların farkında dahi olmayan o kadar çok kişiyle karşılaştıklarını ve hayret ettiklerini dile getiren İl Başkan Yardımcısı Taner Dayı, “Öyle ki; bir örgüt toplantısına katılmamış, hiç bir seçimde sandıkta görev almamış, sadece seçim zamanı gelmiş ve meclis adayı olmak için talep açmış”

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

“Liyakata önem veriyoruz diyorsak, aday adaylarının özelliklerini de bilmemiz gerekiyor” diyen Dayı, il başkanlığı olarak sorumluluklarının farkında olduklarını, eğitimi, mesleği, konuşması ve vizyonuyla hak eden kişileri ön plana çıkarmaları gerektiğini, en azından aday adaylarının bir karnesini oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Meclis üyeliklerinde aday belirleme yönteminin seçimle mi yoksa atamayla mı olacağının henüz belli olmadığını, resim çekerek oluşturdukları arşivle aday belirleme sürecinde ilçe başkanlıklarıyla birlikte karşılıklı fikir alışverişinde bulunabileceklerini, tartışabileceklerini ve bunun da artı olacağını söyleyen Taner Dayı, Tek derdimiz CHP’nin oylarını arttırmak” dedi.

2 veya 3 dönemden beri meclis üyesi olan kişilere de çok fazla sıcak bakmadıklarını, artık yeni yüzler ve yeni kişilerle yola devam etmek istediklerini de dile getiren Dayı, “9 soru sorduk ve meclis üyesi olmak isteyen kişi kendisini bir çırpıda anlatabilmeli. İlçesindeki sorunları bilmeli. Bir çözüm önerisi olmalı. Ahbap çavuş ilişkileriyle değil, ancak liyakata dayalı bir sistemden geçtikten sonra aday adayı olunabileceği gerçeğinin de artık bilinmesi gerektiğini söyleyerek açıklamalarını tamamladı.

Taner Dayı, yapılan çalışmaların il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarıyla birlikte ortak değerlendirileceğini, liyakata önem verdiklerini, yeni yüzler ve yeni adaylarla, örgütleriyle birlikte İstanbul’u almak konusundaki iddialarını ortaya koydu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi